Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Blues Alive v Šumperku v důsledku koronavirové pandemie neproběhne

12. října 2020 - 12:46

Zpět na seznam článků

25. ročník se uskuteční v roce 2021

Blues Alive v Šumperku v důsledku koronavirové pandemie neproběhne

ilustrační snímek zdroj foto: archiv sumpersko.net

Letošní ročník mezinárodního festivalu Blues Alive, který se měl konat od 12. do 14. listopadu v Šumperku, je bohužel z důvodu koronavirových opatření a celkové epidemické situace zrušen.

„Je nám to moc líto, dlouho jsme doufali, že letošní - opět vyprodaný - ročník uspořádáme. Vymysleli jsme i novou podobu, která by festival za restrikcí platných v září umožnila. Bohužel se ale situace s pandemií zhoršuje a vládní opatření se neustále zpřísňují. I když jsme plánovali veškerá možná hygienická opatření, cítíme, že by bylo nezodpovědné nyní hazardovat se zdravím návštěvníků, účinkujících i technického personálu. Zároveň nám nejistota ohledně délky současného zákazu kulturních akcí neumožňuje festival připravit tak, aby splňoval naše přísná kritéria,” vysvětluje ředitel Blues Alive Vladimír Rybička.

Blues Alive - ředitel festivalu Vladimír Rybička archiv sumpersko.net - M. Jeřábek

25. ročník Blues Alive tedy proběhne od 11. do 13. listopadu 2021. „Těšíme se, že naše výročí s fanoušky oslavíme o to více příští rok. Zároveň jim děkujeme za veškerou podporu i zájem o vstupenky. Zaplacené vstupné v plné výši dostanou návštěvníci zpět,” dodává Vladimír Rybička.

Důležité upozornění: letošní vstupenky na příští rok nebudou platit, je nutné je vrátit.

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Postup vracení vstupenek dle způsobu zakoupení:

Síť GoOut: V případě zakoupení vstupenky skrze prodejní síť GoOut bude vstupné vráceno automaticky a není třeba o vrácení žádat. Pokud jste zakoupili platební kartou, vstupné vám bude vráceno na bankovní účet. V případě zakoupení v kamenné prodejně je nutné dojít pro vrácení vstupného do příslušné prodejny.

Pokladna Domu kultury Šumperk: Vstupenky zakoupené na pokladně Domu kultury Šumperk je nutné vracet na tomto místě.

Blues Alive je největší mezinárodní festival svého žánru ve střední Evropě. Za 25 let své existence se propracoval k pozici světově uznávané přehlídky, respektované i v kolébce bluesové hudby, Spojených státech amerických. To se potvrdilo vloni, kdy Blues Alive získal od americké The Blues Foundation, zastřešující organizace svého žánru, nejvýznamnější ocenění, které může nehudebník získat, Keeping The Blues Alive Award. Zástupci organizátorů festivalu je osobně převzali v americkém Memphisu. Blues Alive od svého začátku v roce 1996 představuje jak absolutní legendy blues, tak jeho současné největší hvězdy, ale vyhledává doma i v zahraničí také čerstvé objevy. Soustřeďuje se nejen na tradiční provedení bluesové hudby, ale i na nejrůznější výboje, hledačské projekty na bázi blues a hudbu, která s blues souvisí v druhém plánu. To vše s cílem pro české, ale už i zahraniční posluchače, jichž se do Šumperka o festivalovém víkendu sjíždí stále více, přinést relevantní informaci o aktuálním stavu blues, které je kořenem celé současné populární hudby.

Autor: red., J. Sedlák, zdroj foto: archiv šumpersko.net

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: archiv sumpersko.net

Další články z rubriky

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.