Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Reprezentační kouč na telefonu. Holoubek je opět připraven jít do boje proti Skotsku

Něco málo přes měsíc uběhlo od mimořádné situace, kdy narychlo složený národní tým sehrál pod vedením Davida Holoubka utkání Ligy národů se Skotskem. Ačkoli čas reprezentačního béčka ještě nenadešel, bývalý trenér Sparty je opět v pozoru.

David Holoubek
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Reprezentace měla původně odletět rovnou směr Skotsko poté, co porazila Izrael 2:1. Z Haify se ale nakonec vrátila ještě do Prahy kvůli testům na koronavirus. Opakují se totiž podobné potíže jako při zářijovém srazu.

V Izraeli kvůli nemoci covid-19 scházeli kapitán Bořek Dočkal, Adam Hložek, Antonín Barák a Filip Novák. Už minulé pondělí musela sraz opustit plzeňská trojice Jan Kopic, Lukáš Kalvach a Zdeněk Ondrášek.

V záloze je tak připraven náhradní tým složený výhradně z hráčů české ligy pod vedením kouče reprezentační osmnáctky Holoubka. U něj mělo skončit u zářijové zkušenosti.

Jenže člověk míní, koronavirus mění.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Izrael – Česko

"Prožívat to budeme stejně jako vždycky. Doufám, že se nic nepředvídatelného nestane a kluci budou schopni zápas odehrát, vyhrát a všichni budou negativní samozřejmě," vyprávěl Holoubek ještě před dvěma týdny v rozhovoru pro ČT sport.

A zatímco v září se situace zrodila prakticky ze dne na den, nyní byl čas na přípravu a skladbu náhradního týmu, který by případně do Skotska odletěl. 

"Jirka byl v tu chvíli s dvacítkou na Moravě, jeho celý realizační tým se přesunul do Olomouce na hotel, já za klukama přijel a v průběhu cesty jsme dávali dohromady nominaci na utkání," vzpomínal Holoubek na zdařilou spolupráci s trenérem Jiřím Žilákem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Skotsko

"Byli jsme na telefonu prakticky pořád a když jsme se sešli v Olomouci, tak jsme začali pracovat na samotné přípravě na utkání," dodal Žilák.

A Holoubek hned navázal: "Od deseti do osmnácti hodin jsme si neustále volali, obtelefonovávali hráče, sportovní ředitele, trenéry."

Zkrátka náročné časy.

"Potom jsme si všichni oddechli, když jsme se sešli na hotelu v Olomouci a byla úleva, když jsme se v neděli dozvěděli, že můžeme všichni k utkání nastoupit v rámci negativních testů na covid," řekl Žilák.

Skotsko nakonec zvítězilo 2:1, přesto zanechal náhradní český soubor veskrze pozitivní dojem.

Čeští fotbalisté podstoupili během pondělí kontrolní testy. Ty nakonec odhalily nákazu u jednoho hráče a také trenéra Jaroslava Šilhavého.

Do Skotska se tak přesune i A-tým. Ten pak v utkání povede Šilhavého asistent Jiří Chytrý.

Reprezentaci ještě v úterý doplní čtyři hráči ze zmíněného náhradního výběru z české ligy.

Tak či tak –⁠ přímý přenos utkání Skotsko - ČR odvysílá ČT sport a web ctsport.cz ve středu od 20:00.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý: I přes nestandardní situaci jsme to zvládli
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články