Šilhavý a jeden hráč musí zůstat doma, zbytek týmu se ještě doplní a do Skotska odletí

Šilhavý a jeden hráč musí zůstat doma, zbytek týmu se ještě doplní a do Skotska odletí

Jeden z hráčů reprezentace a trenér Jaroslav Šilhavý měli pozitivní test na koronavirus. Oba byli umístěni do karantény a řídí se pokyny příslušné hygienické stanice. Podle zpráv tiskového mluvčího asociace Michala Jurmana je trenér bez příznaků.

Národní tým dnes (12. 10.) v Praze po návratu z Izraele absolvoval další testování. Odběry po středeční výhře 2:1 v přípravě na Kypru odhalily tři pozitivní hráče a jednoho s neprůkazným výsledkem.

Tým, který se doplní o další čtyři hráče z náhradního týmu trenéra Holoubka na celkový počet 23 osob, tak ve Skotsku povede asistent hlavního trenéra Jiří Chytrý. Jména dodatečně povolaných oznámí FAČR v úterý ráno.

„Pozitivní zprávou po pondělním přetestování české národní reprezentace je rozhodnutí hygienických autorit o tom, že se v úterý do Skotska vydá původně nominovaný A tým,“ upřesnil mluvčí.

„Nebude se to ale bohužel týkat dvou osob, které byly během přetestování pozitivní, konkrétně se jedná o jednoho hráče a také o hlavního trenéra Jaroslava Šilhavého,“ dodal Jurman. Jméno pozitivně testovaného hráče nesdělil.