Aktuální tréninkový režim mužstev Slezského FC

12. 10. 2020
Klub

Opava – Na základě usnesení Vlády ČR jsou od pondělí 12. října pozastaveny veškeré fotbalové soutěže. Jak se situace konkrétně dotýká Slezského FC?

Vzhledem k platným opatřením lze za dodržení stanovených podmínek pokračovat v tréninkovém procesu. Nelze využít vnitřní sportoviště ani vnitřní prostory sportovišť (např. šatny, sprchy, posilovnu, atp.). Zázemí bude vydezinfikováno, abychom eliminovali možný výskyt a potenciální přenos nákazy.

Trénink může probíhat výhradě ve venkovním prostředí, zúčastnit se ho smí maximálně dvacet členů mužstva včetně realizačního týmu v jedné skupině. Hrací plochu lze rozdělit fyzickými překážkami s nejméně dvoumetrovými koridory na jednotlivé sektory se samostatnými vstupy, aby byl zamezen vzájemný kontakt mezi jednotlivými tréninkovými skupinami.

Podle výše uvedených pravidel se od pondělí připravuje prvoligové A-mužstvo stejně tak jako divizní rezerva.

Společný tréninkový proces dorosteneckých a žákovských týmů včetně přípravek je nyní pozastaven. Hráči ale zůstávají v úzkém kontaktu s trenéry a připravují se na základě individuálních tréninkových plánů.

Případné další změny v tréninkovém procesu či obnovení standardního režimu plně závisí na vývoji epidemiologické situace v České republice a rozhodnutí Vlády ČR či Ministerstva zdravotnictví ČR.


sdílet