Zeman? Buď pyžamový den, nebo nenávist. V mém srdci je Čaputová. Hovoří Petr Gazdík

12.10.2020 22:17

Místopředseda hnutí Starostové a nezávislí (STAN) Petr Gazdík v Rádiu Z kritizoval zvažované mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví týkající se uzavření škol. Byl by to podle jeho slov faktický lockdown s největším dopadem na ekonomiku. Pustil se také do prezidenta Miloše Zemana a jeho nenávistného chování.

Zeman? Buď pyžamový den, nebo nenávist. V mém srdci je Čaputová. Hovoří Petr Gazdík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Anketa

Máte důvěru v Romana Prymulu? (Ptáme se od 12.10.2020)

54%
46%
hlasovalo: 29447 lidí
Zpřísnění koronavirových opatření je podle Gazdíka namístě, vláda si za současnou špatnou situaci může sama: „Chaos, který vláda vytváří, je neuvěřitelný, dnes začala platit jedna opatření, ve středu další,“ upozornil, že se jen těžko dá orientovat v tom, co vlastně platí. Vzpomněl nefunkčnost chytré karantény či semaforu a trasování.

Nemyslí si, že je dobře, aby došlo už ve středu k uzavírání škol. „Vznikne tím obrovský problém pro rodiče,“ zdůraznil. Zavření prvního stupně základních škol a mateřských škol je jasný lockdown. „Právě toto opatření má největší dopad na ekonomiku. To je lockdown,“ konstatoval poslanec s tím, že toto opatření se mohlo klidně odložit až na pondělí. Ocenil, že se premiér už „probral z letargie“ a o situaci jednal dnes s opozicí.

Pustil se do premiéra Andreje Babiše. „To nejde řešit marketingem. Krize není o tom, kdo to vyhlásí a nevyhlásí. To, že premiér bude chodit vyhlašovat lepší zprávy a horší někdo jiný... on se chová jako malý kluk. To je v běžné západní společnosti nemyslitelné,“ pokračoval Gazdík. Babiš by se měl inspirovat vystupováním německé kancléřky Angely Merkelové.

Chování prezidenta Miloše Zemana je podle jeho slov „další smutný příběh“. „Pan prezident, když nemá pyžamový den, tak má svých deset minut nenávisti. Prezidenta si představuji úplně jinak. Když se podívám na slovenskou prezidentku Zuzanu Čaputovou, to je prezidentka mého srdce,“ doplnil.

Výměna ministra zdravotnictví byla prý jeden z marketingových tahů. „Adam Vojtěch měl být vyměněn dávno při pochybných nákupech. Když Babiš viděl, že je zle, našel si ho jako obětního beránka,“ konstatoval.

Věnoval se volbám do Senátu, které vyhráli Starostové, a v horní komoře Parlamentu tak mají většinu. „Nabízíme osobnosti, které lidé znají a něco ukázaly. Vláda marketingu se už začíná lidem zajídat,“ vysvětluje si tento úspěch.

Budou si Starostové jako nejsilnější klub nárokovat předsedu Senátu? „Je to v jednání. Dovedu si představit, že by Miloš Vystrčil mohl ve vedení Senátu pokračovat. I náš klub má ale osobnosti, jako jsou profesor Jiří Drahoš, Mikuláš Bek či Zbyněk Linhart,“ vyjmenoval vhodné kandidáty na post předsedy Senátu. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…