Wawrinka v Petrohradu přežil tři mečboly v řadě proti Evansovi

12. 10. 2020, 22:39
Aktuality 10
ATP PETROHRAD - Stan Wawrinka vstoupil do halového turnaje ATP 500 v Petrohradu vydřenou výhrou nad Danem Evansem. Pátý nasazený Švýcar za stavu 3-6, 5-6 a 0-40 čelil třem mečbolům, pak ale získal devět bodů v řadě, zvítězil 3-6 7-6 7-5 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-0. Ve druhém kole se finalista z roku 2016 utká s domácím Donským.
Profily hráčů
Stan Wawrinka (© AFP)

Stan Wawrinka skončil na posledních dvou turnajích po nečekaných porážkách s domácími soupeři, kteří mu navíc uštědřili kanára. V Římě v 1. kole nestačil na 18letého Itala Lorenza Musettiho, na Roland Garros ve 3. kole podlehl 20letému Francouzi Hugu Gastonovi.

Blízko další porážce hned v úvodním kole byl dnes v Petrohradu, kde ve svém prvním letošním zápase v hale a prvním na tvrdém povrchu po osmi měsících čelil třem mečbolům proti 34. hráči světa Danu Evansovi, kterého nakonec zdolal 3-6 7-6 7-5.

Pětatřicetiletý Švýcar dlouho nebyl schopný se prosadit na returnu a za stavu 3-6, 5-6 a 0-40 se ocitl jediný míček od vyřazení. Svůj servis ale nakonec udržel a ziskem devíti míčků v řadě nastartoval obrat.

Třetí sadu světová patnáctka Wawrinka začal ztrátou servisu, ale pak otočil na 4-1 a měl brejkbol. Jenže ho nevyužil a situaci si ještě zkomplikoval. O pět let mladšímu Britovi dovolil srovnat krok, než nakonec po dvou a půl hodinách boje vydřel vítězství.



O postup do čtvrtfinále se finalista z roku 2016 Wawrinka utká s domácím Jevgenijem Donským, s nímž ho čeká první vzájemný duel.

Petrohrad letos spadá do kategorie turnajů ATP 500 a jeho nasazenou jedničkou je domácí obhájce titulu Daniil Medveděv, který se pokusí přerušit sérii tří porážek proti těžkému soupeři Francouzi Richardu Gasquetovi.

Kvarteto nejvýše nasazených doplňují Kanaďan Denis Shapovalov a Rusové Andrej Rubljov a Karen Chačanov.

• ATP 500 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 1.399.370 dolarů
pondělní výsledky (12. 10. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Wawrinka (5-Švýc.) - Evans (Brit.) 3-6 7-6(3) 7-5
Norrie (Brit.) - Fritz (8-USA) 6-4 4-6 6-3
Karacev (Rus.) - Sandgren (USA) 7-5 3-6 7-5
Bublik (Kaz.) - McDonald (USA) 2-6 7-6(2) 6-4
Donskoj (Rus.) - Gerasimov (Běl.) 6-4 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
ttopi
Zajímavá pravidlová perlička

https://www.facebook.com/17413858957/posts/10159144883533958/
Reagovat
Carmelo
+ Wáwra asi nej duo ve ctyrhre. Skoda, ze spolu nehrali casteji. V DC si delali s frantiku srandu.
Reagovat
ttopi
Tenkrát se říkalo, že nejlepší deblový pár je Federer + kdokoliv.
Reagovat
Krisboy
To jsem tedy nikdy neslyšel. Navíc v tom finále tenkrát byl Federer nejhorší na hřišti. Wawrinka naopak jasně nejlepší, tak jim to stačilo :)

Nejlepší pár Někdo + kdokoliv byl dycynky McEnroe (případně Hingisová).
Reagovat
ttopi
Já nemyslím ten DC s Francií. Tohle jsem slyšel někdy dřív. Říkali to na ČT, ale to byl Federer ve svých nejlepších letech.
Reagovat
peek
Nejlepší debl všech dob byl Berdych+Štěpánek
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že Federer s Nadalem by uhráli na OH placku úplně v klidu, mají ten touch oba dva.

Naopak Djokovič do čtyřhry musí být za trest, když vidím ty jeho voleje, tak bych ho dával do debla někomu max za trest :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Laver Cup nám musel stačit :)
Reagovat
woody
Na druhou stranu letos na RG měl voleje opravdu parádní. Zahrál spoustu paráních výtězných volejů.

Na druhou stranu Djokosmash je pořád legendární. Ty smeče jsou až na pár vyjímek pravud hrozné..
Reagovat
smazaný uživatel
To jo no, je fakt paradoxní, že n.1 a taková legenda má jeden úder fakt absolutně marný. To se jen tak nevidí. Nezapomenu ty dva legendární voleje, kterými projel zápas se Stanem na AO, to byly neskutečně úlety. smile

Skoro mi to připomíná marnost Federera v challengích. Ten má úspěšnost tak 5% smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist