Macháč v Alicante prolétl do druhého kola, Kolář v Portugalsku končí hned na úvod

13. 10. 2020, 12:42
Aktuality 0
ATP CHALLENGER TOUR - Tomáš Macháč, který dnes slaví 20. narozeniny, na challengeru ve španělském Alicante za necelou hodinu bez ztráty podání smetl Petera Polanského z Kanady. První kolo absolvoval také Zdeněk Kolář, v portugalském Lisabonu ale jasně nestačil na nasazeného Itala Federica Gaia.
Tomáš Macháč (© prosperitaopen.cz)

Tomáš Macháč si za poslední dva roky mohl odškrtnout hned několik svých cílů jako například triumf na turnajích ITF, prvenství na challengerech a účast na grandslamovém turnaji mezi dospělými.

Talentovaný mladík po senzačním French Open, kde při svém debutu na turnajích velké čtyřky prošel tříkolovou kvalifikací a v prvním kole trápil nasazeného Taylora Fritze, zavítal zpět na challengery a pokusí se vybojovat premiérový posun do Top 200 žebříčku.

Rodák z Berouna startoval už před týdnem v Parmě, zvládl kvalifikaci a uhrál druhé kolo. Přes první kolo se mu podařilo projít také v Alicante, kde dnes své jubilejní 20. narozeniny oslavil suverénním vítězstvím 6-1 6-1 nad trápícím se Peterem Polanským. Na postup potřeboval jen 56 minut a o 12 let staršímu Kanaďanovi nenabídl jediný brejkbol.

O své první čtvrtfinále od únorového triumfu na challengeru v německém Koblenzu se utká s Liamem Broadym.

První kolo challengeru dnes absolvoval také Zdeněk Kolář. Čtyřiadvacetiletý Čech ale v portugalském Lisabonu neuspěl, když prohrál dvakrát 3-6 s nasazeným Italem Federicem Gaiem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist