Od středy 14. října uzavře Chomutov všechny základní školy až na jednu
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov – Nezbytnou péči pro děti z Chomutova a přilehlých obcí ORP bude po dobu nouzového stavu zajišťovat Základní škola Chomutov, Školní 1480.

Škola bude sloužit pro děti, jejichž rodiče jsou zaměstnanci bezpečnostních sborů, obecní policie, poskytovatelů zdravotních služeb, orgánů ochrany veřejného zdraví, zaměstnanci uvedení v § 115 odst. 1 a další zaměstnanci v sociálních službách podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ve znění pozdějších předpisů, sociální pracovníci zařazení k výkonu sociální práce na krajských a obecních úřadech podle zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, sociální pracovníci a další odborní pracovníci vykonávající činnost podle zákona č. 359/1999 sb., o sociálně- právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů, příslušníky ozbrojených sil nebo pedagogickými nebo nepedagogickými pracovníky určené školy nebo školského zařízení.

„Pro nás všechny je naprosto nezbytné, aby byl zajištěn neomezený chod zdravotnických zařízení a všech složek integrovaného záchranného systému. Proto pro děti zaměstnanců těchto zařízení zřizujeme od středy 14. října 2020 školu.“ řekl náměstek primátora statutárního města Chomutova Milan Märc a dodal, že péče o děti do deseti let bude zajištěna v čase 6.00 – 18.30 hodin v budově školy v ulici Beethovenova.

Mateřské školy sice zůstávají v plném provozu, ale i přesto město nabízí pro výše uvedené zaměstnance možnost prodloužení provozní doby v Mateřské škole Palackého 4057, která zůstane otevřena až do 18.30 hodin. V případě zájmu mohou kontaktovat zaměstnanci chomutovského IZS ředitelku Mateřské školy Chomutov Bc. Elišku Smetanovou na telefonním čísle 702 224 111. V obou případech musí rodiče doložit potvrzení od zaměstnavatele.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru