V listopadu se odehraje velký souboj konzolí PlayStation 5 a Xbox Series X

Foto: Xbox Series X

Žádného fanouška videoher nemůže nechat chladným letošní listopad. Po dlouhých letech se totiž představí nová generace konzolí. A jako obvykle to bude velké. Jak Sony se svým PlayStation 5, tak Microsoft s Xbox Series X budou chtít uspět a pokořit svou konkurenci. Udělají pro to cokoliv. Pro hráče to znamená především spoustu nových skvělých her ve fantastické grafice, o které se jim na současné generaci konzolí mohlo tak leda zdát.

Xbox Series X

Jako první přijde na trh 10. listopadu Xbox Series X, která se může pochlubit moderním minimalistickým designem, jež snadno zapadne do kteréhokoliv obývacího pokoje a bude se zde hezky vyjímat. Po čistě výkonnostní stránce bude mít Xbox Series X nad PS 5 lehce navrch. Teoreticky nabídne výkon o 12 teraflopech, což už je pořádná porce. Ta umožní pohodlné hraní her v rozlišení 4K při 120 snímcích za vteřinu. Velkým pomocníkem je potom rychlý SSD o kapacitě jednoho terabajtu.

Určitou slabinou dosavadních Xboxů byla herní nabídka. Konkurence od Sony jednoduše měla lepší exkluzivní tituly a platilo to dlouhodobě. Tato generace konzolí to ale může změnit. Microsoft dopředu mocně zbrojil a koupil hned několik talentovaných vývojářských studií. Nákupy pak završil před pár týdny, kdy sáhl po gigantu Bethesda. Získal tak exkluzivní práva na série jako Fallout, The Elder Scrolls, Wolfenstein nebo Doom. Je nabíledni, že na pokračováních těchto značek už se pracuje.

PlayStation 5

PlayStation 5 dorazí 19. listopadu v o poznání futurističtějším designu, který vzbuzuje vášně. Uvnitř se ale rovněž skrývají rychlé technologie, které dají dohromady výkon o 10,28 teraflopu. Potěší rovněž SSD úložiště s 825 GB. K mání bude také cenově atraktivní PlayStation 5 Digital Edition, která je určena pro ty hráče, kteří nepotřebují fyzické kopie her a stejně si je stahují přes PlayStation Network. Pokud jde o hry, tady má Sony pořádný arsenál v podobě řady interních studií, jež jsou zvyklá produkovat skutečné klenoty.

Hodnotit text
[Celkem hlasu: 0 Prumer: 0]

2
Komentujte

avatar
  Odebírat komentáře  
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Upozornit na
uroboros
Host
uroboros

Když se dva perou, třetí se směje. Vítězem se stává PC? 😀

Playstation 5
Host
Playstation 5

Ten souboj vítěze dávno má 😂