S Hůlkou nesouhlasím. Vyznamenání nevrátím, byla by to úplná zrada, říká Luděk Sobota

Luděk Sobota vzpomíná na spolupráci s Ivanem Mládkem rád
Luděk Sobota vzpomíná na spolupráci s Ivanem Mládkem rád
Foto: nextfoto.cz
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 13. 10. 2020

Daniel Hůlka v úterý uveřejnil otevřený dopis prezidentu Miloši Zemanovi, v němž sděluje, že jejich přátelství kvůli výrokům prezidenta skončilo. A dále oznámil, že se chystá vrátit státní vyznamenání, které od něho dříve dostal. Redakce ŽivotvČesku.cz oslovila herce Luďka Sobotu, který podobně jako zpěvák dostal od Zemana vyznamenání. Ten by ho ale nevrátil za žádnou cenu. "Byla by to zrada," řekl známý herec.

Představitel Draculy ve stejnojmenném slavném muzikálu měl vždy přátelské vztahy s prezidentem Milošem Zemanem. Podporoval ho i v jeho kampaních, kandidatuře na prezidenta České republiky a v médiích se o něm vyjadřoval výhradně s respektem a úctou. Teď se ale k němu otočil zády. "Zklamal jsi mě, Miloši. Zklamal jsi mě jako člověk. Zklamal jsi mě jako přítel. Ale to vlastně není tolik důležité, to je věc nás dvou a našeho končícího přátelství. Ty jsi mě však zklamal také jako prezident naší země, a to už vůbec není pouze naše věc," stojí v otevřeném dopisu Daniela Hůlky.

Hůlka tak reaguje zejména na skutečnost, že Zeman se nelibě vyjádřil směrem k umělcům, kdy uvedl, že svá nejkrásnější díla vytvořili tehdy, když byli hladoví. Stalo se tak v souvislosti, kdy Zeman podpořil zavedení tvrdých opatření v souvislosti s epidemií.

"Já s tím Hůlkou absolutně nesouhlasím. Já ho osobně neznám. Beru to jako velkou poctu, že mně prezident dal vyznamenání. Kdybych ho vrátil, byla by to k prezidentovi úplná zrada," řekl pro ŽivotvČesku.cz slavný herec, který věc vidí jinak a pro vyznamenání si přišel do Vladislavského sálu Pražského hradu v roce 2017.

Otevřený dopis Daniela Hůlky prezidentovi České republiky, Miloši Zemanovi: Vážený pane prezidente, příteli, kamaráde,...

Zveřejnil(a) Daniel Hůlka - Oficiální dne Pondělí 12. října 2020

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.