ČLMŽ U12

FŠ Litvínov – FK Meteor Praha VIII  2  :  7  (0 : 1, 2 : 2, 0 : 4)

V dalším kole žákovské ligy nás čekal domácí Litvínov. Utkání se hrálo na malém hřišti, čehož soupeř využíval k nakopávaným míčům a důrazné hře do těla, takže nebylo moc prostoru pro klidnější kombinaci. Do vedení jsme šli střelou zdálky, kterou domácí brankář propustil mezi nohama. Ve druhé částí jsme brzy zvýšili na 2:0, ale soupeř z ojedinělých střel vyrovnal. Zase jsme museli bušit do plných a do přestávky jsme šli naštěstí opět do vedení. Utkání se zlomilo v momentě, kdy se nám podařilo odskočit na rozdíl 2 resp. 3 gólů. Pak už soupeř neměl sílu na zvrat a v závěru jsme ho dorazili dalšími góly.

RV

 

U12/B 

FC Zličín – FK Meteor Praha VIII  4  :  4  (1  :  2)

Zápas odstartoval v mrazivém počasí proti silnému soupeři Zličín. Do zápasu jsme vstoupili velice dobře, míč jsme od prvních minut měli na svých kopačkách a vytvářeli si brankové příležitosti. Během šesti minut jsme vstřelili dvě branky. První gól padnul po nešťastném sražení soupeře do vlastní brány a u druhého gólů jsme se prosadili ze strany střelou na zadní tyč. Připravili jsme si dalších mnoho šancí, ale ty jsme bohužel nevyřešili gólově, buď jsme branku minuli a nebo trefili bezhlavě stojícího gólmana uprostřed brány. Soupeř po naší nedůslednosti do poločasu vstřelil jednu branku.

Druhý poločas jsme mohli našimi šancemi uzemnit soupeře a dohrát zápas v naprostém klidu. Polevili jsme a soupeř se dostával do šancí, které končily těsně vedle naší brány a nebo v rukavicích našeho brankáře. Soupeř otočil utkání na svojí stranu a to samé o pár minut se dělo i na naší straně. Výsledek se zkorigoval na 4:4. V poslední vteřině zápasu se ocitl nás útočník sám před soupeřovým gólmanem, který mohl ukončit utkání v máš prospěch, ale bohužel netrefil branku.

JG