https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/projekce-filmu-na-ekofilmu-v-brne-se-posouva-na-konec-listopadu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Projekce filmů na Ekofilmu v Brně se posouvá na konec listopadu

13.10.2020 19:16 | BRNO (ČTK)
V programu zůstala třeba beseda plánovaná na středu 14. října v 16:00. Diváci ji budou moci sledovat online na webu Ekofilmu
V programu zůstala třeba beseda plánovaná na středu 14. října v 16:00. Diváci ji budou moci sledovat online na webu Ekofilmu
Pořadatelé mezinárodního festivalu Ekofilm kvůli opatřením proti koronaviru přesunuli promítání filmů v kinosálech na konec listopadu. Část programu festivalu, který v Brně v omezeném režimu začne ve středu, ale zůstane zachována. V tiskové zprávě to oznámil mluvčí festivalu Vratislav Vozník. Loni hlavní cenu festivalu získal americký snímek o keňských strážcích posledního severního tuponosého nosorožce.
 

V programu zůstala třeba beseda plánovaná na středu 14. října v 16:00. Diváci ji budou moci sledovat online na webu Ekofilmu a streamovat ji bude také ČTK. "Téma naší spotřeby a její udržitelnosti je aktuální bez ohledu na současnou epidemiologickou situaci. Jak nakupovat odpovědně a jaké výzvy a příležitosti nám udržitelná spotřeba nabízí, budeme na úvodní besedě probírat s ekonomy, lidmi z byznysu, akademické sféry i politiky. Plánovaný termín besedy jsme zachovali, její konání jsme však přesunuli do budovy ministerstva životního prostředí," uvedl ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO), který se besedy zúčastní.

Zachováno bude v původním termínu i zahájení festivalu s Kapitánem Demem. V plánu je na 14. října od 18:30 online na webu festivalu. V pátek 16. října od 19:00 se pak chystá online vyhlášení vítězů s moderátory Vladimírem Kořenem a Ladislavem Mikem. Veřejnost i filmaři se tak dozví, kdo získal jednotlivé ceny a rozdělí si odměnu v přepočtu zhruba 52 000 korun. Promítání nejen vítězných filmů je potom v Brně v plánu 27. a 28. listopadu.

Částí doprovodného programu, která se nepřesouvá na web a zůstává zájemcům přístupná, je výstava Není zvěř jako zvěř. Koná se už od 5. října v parku na brněnském Moravském náměstí a končit bude 25. října. Další doprovodné akce plánované v termínu 14. až 17. října se ale ruší.

Letošním tématem 46. ročníku festivalu je spotřeba a její udržitelnost. Loni jím bylo heslo "Příroda je naše společné dědictví". Hlavní cenu tehdy získal americký snímek Davida Hambridge s názvem Kifaru o keňských strážcích posledního severního tuponosého nosorožce. Ocenění si odnesly i další čtyři snímky v různých kategoriích.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist