Ralph Lauren slaví 81 let: Porazil rakovinu a vytvořil neskutečnou technickou vychytávku

Ralph Lauren
Zdroj: showpix
Ralph Lauren je přední americký návrhář. Jeho značka Polo se stala symbolem ležérnosti a volného stylu. I když neměl odpovídající vzdělání v oboru, dokázal se dostat až na samotný vrchol.
Vyrůstal v chudobě. Věděl tak, že nic není zadarmo. 
Po návratu z vojny začal pracovat jako prodavač. O pár let později otevřel vlastní obchod s kravatami.Popral se i s rakovinou. Založil také nadaci na pomoc lidem, kteří nemají peníze na dostatečnou lékařskou péči.
+ 1 fotka+ 2 fotky

Módní návrhář Ralph Lauren slaví jednaosmdesátiny. Jeho modely jsou především synonymem pro ležérní styl oblečení, který vychází z poklidného života na východním pobřeží. Přestože se mu v životě nedostalo patřičného vzdělání, je důkazem toho, že když má člověk talent, dostane se na vrchol i tak.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 14. 10. 2020 08:00

Ralph Lifshitz alias Ralph Lauren se narodil 14. října roku 1939 v nechvalně proslulé newyorské čtvrti Bronx. Nejprve začínal s oblečením, poté si ke svému portfoliu přidal i výrobu parfémů. Jeho odkaz se objevil i v popkultuře, a to konkrétně v seriálu Přátelé, kde si taktéž zahrál.

Nic není zadarmo

Ralph Lauren moc dobře věděl, že nic není zadarmo. Vyrůstal se třemi dalšími bratry. Vychovávala je jen matka, otec neměl čas. Jako malíř pokojů musel živit celou rodinu. O módu se zajímal již odmala a přesto, že neměl v oboru patřičné vzdělání, dokázal se, díky svému talentu, vyšvihnout mezi největší elitu módního návrhářství.

V roce 1962 nastoupil na dvouletou vojenskou službu. Když se vrátil domů, začal pracovat pro oděvní firmu Brooks Brothers, mezi jejichž zákazníky patřil mimo jiné Abraham Lincoln, Bill Clinton či Barack Obama. Později si otevřel svůj obchod, kde prodával kravaty vlastní značky Polo. A právě tehdy se začaly psát dějiny jeho impéria.

Rakovina mozku

Na počátku roku 1987 sdělili lékaři Laurenovi závažnou diagnózu. Nádor na mozku. Ještě tentýž rok podstoupil operaci. Následná rekonvalescence dopadla naštěstí dobře. Ovlivněn tímto prožitkem založil módní návrhář nadaci Polo Ralph Foundation, jež pomáhá s léčbou rakoviny těm lidem, kteří si nemohou dovolit dostatečnou lékařskou péči.

V poslední době se Lauren zaměřil také na aktuální pandemii s koronavirem. Neváhal, a mezi své zaměstnance a spolupracovníky rozdělil rovných deset milionů dolarů. “V naší firmě vždy vládl duch spolupráce, podpory a empatie. Jen tímto způsobem jsme mohli dosáhnout tak skvělých výsledků,” uvedl Ralph Lauren na svých oficiálních webových stránkách.

Bunda jako z vesmíru

V minulém roce se návrhář vytasil se skutečnou technickou vychytávkou. Hi-tech bunda s názvem Polo 11 Jacket se inspirovala vesmírnými misemi. Původním záměrem bylo, aby ji nosili američtí sportovci na olympijských hrách. Nakonec se dostaly i do volného prodeje, ale jen v omezeném množství.

A co je na ní tak zvláštního? Vnitřní část bundy je vyplněná stříbrnou podšívkou, která je poháněná malinkou dobíjecí baterií. Vyhřívání lze ovládat pomocí Bluetoothu a oficiální mobilní aplikace Ralph Lauren. Lze si tak navolit vlastní míru zahřátí. A kdybychom náhodou zapomněli, že je venku chladno, aplikace nás upozorní na nepříznivé počasí.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Ralph Lauren

Oficiální stránky Ralpha Laurena

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články