Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Opět viníte De Geu? Je na čase zhasnout světla a vzdát to, rýpl si Enrique

Z kritizování brankáře Davida de Gey se podle trenéra španělské reprezentace Luise Enriqueho stala v zemi tradice. Rodák z Gijónu to řekl po úterním utkání Ligy národů, v němž "la roja" prohrála na Ukrajině 0:1. Vítěznou trefu si připsal v 76. minutě Viktor Cygankov, který zpoza vápna obstřelil vyběhnutého gólmana Manchesteru United.

David de Gea
zdroj: AP autor: Alvaro Barrientos

"Lidé ve Španělsku jsou závislí na obviňování Davida. Jestliže ho po takovém zápase viní, je na čase zhasnout světla a vzdát to," citoval Enriqueho web UEFA. Devětadvacetiletý gólman je v poslední době často kritizován i za výkonnost v klubu.

Španělsko v osmém duelu Ligy národů poprvé neskórovalo, přestože na branku vyslalo osm střel. "Není to nic strašného, pokud v jednom nebo dvou utkáních nedáme gól. Proti Ukrajině jsme si vytvořili dostatek šancí. Dominovali jsme proti soupeři, který se snažil sevřít prostor a překazit naše přihrávky," uvedl bývalý hráč Barcelony či Realu Madrid.

Z nezdaru si nelámal hlavu. "Takových duelů jako s Ukrajinou jsem už prohrál spoustu. Je to přesně ten typ zápasu, v němž můžete prohrát. Můj závěr je takový, že se mi líbil přístup hráčů. Zamlouvalo se mi téměř vše, co jsem viděl," doplnil.

Ukrajina se naopak vzpamatovala z výprasku 1:7 v přípravném střetnutí ve Francii a domácí porážky 1:2 v Lize národů s Německem. Španělsko zdolala poprvé v historii. Ve skupině je sice třetí, má ale stejně bodů jako druhé Německo a pouze o bod zaostává za vedoucím Španělskem. Poslední je dvoubodové Švýcarsko.

"Utkání nám poskytlo spoustu informací. Kluci se poučili z prohry s Francií. Vzali za své změny, které jsme jim navrhli, a plnili náš plán. Proti Španělům to bylo těžké, ale celou dobu jsme bojovali a získali spoustu míčů. Chtěli jsme vyhrát a to se nám povedlo," prohlásil trenér Andrej Ševčenko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články