Hlavní obsah

Soud poslal do vazby muže, kterého policie obvinila kvůli smrti dítěte

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice
Aktualizováno

Teplický okresní soud poslal ve středu do vazby jednačtyřicetiletého muže obviněného z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. Při sobotním incidentu zemřelo rok a půl staré dítě.

Soud poslal do vazby muže kvůli smrti dítěteVideo: Karel Otcovský, Právo

 
Článek

„Státní zastupitelství kvalifikuje čin jako zločin těžkého ublížení na zdraví, kde je (obviněný) ohrožen trestní sazbou od osmi do šestnácti roků odnětí svobody," řekl novinářům po vazebním zasedání soudce Miroslav Čapek.

Policisté vyšetřují násilí v Teplicích, při kterém údajně zemřelo dítě

Krimi

Policie nyní bude provádět další dokazování. „Podle názoru soudu by jednání mělo být kvalifikováno jako zločin vraždy spáchaný na nezletilém dítěti, a to zvlášť závažným a trýznivým způsobem," uvedl Čapek. Za vraždu hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Obviněný měl podle informací Práva hrůzný čin vykonat v sobotu kolem poledne v bytě své družky a matky dítěte v době, kdy nebyla doma. Když se vrátila ze zaměstnání, našla bezvládné tělo brutálně zmlácené dcery a přivolala záchranáře.

Značně opilý muž byl poté na místě činu zadržen policií a později převezen na protialkoholní stanici. „Obviněný se ke skutku při vazebním zasedání nevyjadřoval, projevil nad ním lítost s tím, že si průběh skutku nepamatuje," uvedl Čapek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám