Budování koalice: KDU-ČSL finišuje výběr radního pro sociální věci

Budování krajské koalice koalice úspěšně pokračují. Oblast sociálních věcí bude nově řídit někdo ze zastupitelů KDU-ČSL. Ve hře je pět jmen (kromě předsedy a poslance Víta Kaňkovského), ve finálním výběru jsou už jen dvě jména: starosta Světlé nad Sázavou Jan Tourek a zastupitelka Třebíče Marie Dudíková.

Pozice radního pro sociální věci je pro oba lidovce velkou výzvou. Sociální ústavy Kraje Vysočina prochází transformací z ústavní péče na péči rodinného typu. Sociální problematiku dobře zná i budoucí hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Pro Tourka jako finálního kandidáta KDU-ČSL mluví větší politické schopnosti s řízením města z pozice starosti. Funkce krajského radního pro sociální věci by Tourkovi umožnila větší politický rozlet celokrajského významu.

Zastupitelka Třebíče Marie Dudíková se skoro celý profesní život se pohybuje v transfuzní službě – jako laborantka a manažerka pro dárcovství krve, nejdéle působila na pozici vedoucí Odběrového střediska v Třebíči (detašovaném pracovišti Fakultní nemocnice Brno). V Třebíči je také členkou sociální komise a redakční rady farního časopisu. Krátce působila jako učitelka společenskovědních předmětů na středních školách v Třebíči a Moravských Budějovicích, podílela se rovněž na výuce hematologie a transfuzní služby na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Mezi její záliby patří cestování, četba, zahrádka, léčivé byliny a květinová výzdoba v kostele.

Finální jméno radního oznámí KDU-ČSL v nejbližší době.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů