Vlastimil Resl - eWRC.cz
15. 10. 2020 08:16 − 1902× − 1

Tým Spolku Ichtyóza vyhrál ČaH ADAM Cup 2020

Jelikož se kvůli zpřísněným nařízením vlády poslední plánovaný závod Rally Sprint série – Rally Vsetín – nepojde, ukončil sezónu 2020 Rallysprint Morava.

V něm si pro druhé místo dojela posádka ve složení Jaroslav Petráš a Milan Klička po těsném souboji, kdy první dvě posádky dělila pouze jedna vteřina v cíli! První sekci vedly barvy Spolku Ichtyóza o necelých pět vteřin. Posádka vyhrála dvě rychlostní zkoušky a na prostřední byla druhá jen o desetinu sekundy za posádkou Filip Ocelka – Jaroslav Blažek. „Myslím si, že za naším úspěchem v první sekci stála především pečlivá příprava rozpisu na náročných tratích, kde jsme se snažili napsat všechny anticuty, „bordely“, mokrá místa a odhadnout kde bude „vytaháno“ atd. To, si myslím, se nám povedlo a navíc jsme se i trefili do volby pneumatik v chladném počasí,“ pochvaluje si Petráš.

Posádku trápily v první sekci drobné problémy s interkomem. Ty se však povedlo odstranit díky skvělé práci mechaniků z Brynda Racing. Ve druhé sekci bylo nutné už trochu taktizovat a myslet na celkové pořadí v poháru ČaH ADAM Cup. Posádka tedy zvolila bezpečné tempo a navíc do kufru „přibalila“ i dvě mokré gumy, kdyby ohlašovaný déšť dorazil na tratě erzet o něco dříve. Náskok na druhého Filipa Ocelku byl těsný, ale na třetího Poláška to již bylo pohodlných 18,5 sekund. „Ve druhé sekci jsme nechtěli již přehnaně riskovat, ale na druhou stranu nás překvapilo, o kolik dokázali Filip a Pjotr zrychlit. Během pouhých dvou erzet jsme ztratili devět vteřin na Filipa a propadli se na druhé místo. Na poslední rychlostce jsem si věřil a nechtěl jsem se vzdát úplně bez boje o první místo, ale přeci jen to nevyšlo a nakonec jsme prohráli o tu jednu sekundu. Na jednu stranu to pochopitelně zamrzí, ale na druhou stranu po všech problémech, co jsme měli a mým pošramoceným sebevědomím z Vyškova, bereme druhé místo jako úspěch!“

Finální pořadí poháru ČaH ADAM Cup 2020 se tak určovalo „pouze“ po čtyřech odjetých závodech. V nich získal nejvíce bodů tým YGY Racing v barvách Spolku Ichtyóza, který vybojoval celkem 86 bodů, což mu zajistilo dvacetibodový náskok na druhého v pořadí Piotra Krotoszynského. Třetí místo o jediný bod nakonec získal vítěz posledního závodu Filip Ocelka. Pro celý tým, který se účastnil v loňském roce pouze tří závodů ADAM Cupu, je to obrovský úspěch a velká motivace do další sezony!

Komentářů celkem: 1
15. 10. 2020 13:49
1 0
Gratulace, po zásluze, bylo mi ctí být mu soupeřem. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!