InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Architekti už mohou popustit uzdu fantazii a navrhovat bytový dům města 4 Dvory

Viktor Lavička

Viktor Lavička

ČESKÉ BUDĚJOVICE - O vypsání architektonicko-urbanistické soutěže o návrh bytového domu na sídlišti Šumava, který má vyrůst v ulici E. Rošického, rozhodla na svém pondělním zasedání rada města České Budějovice. „Půjde o otevřenou soutěž, do které se mohou hlásit projekční kanceláře. Z nich bude posléze dvoufázově vybírán finální návrh, který by se měl v letech 2023-24 realizovat. Předmětem soutěže bude zpracování návrhu bytového domu s kapacitou až 180 bytových jednotek v nově vznikající lokalitě 4 Dvory, které budou poskytovat nájemní bydlení pro různé skupiny obyvatel včetně komerčních prostor," přiblížil záměry náměstek primátora Viktor Lavička.

 

V září byla ustanovena odborná porota, která projednala a nastavila požadavky a soutěžní podmínky. „Od České komory architektů jsme už obdrželi potvrzení o regulérnosti soutěže. Konstatovala, že podmínky jsou plně v souladu se soutěžním řádem komory a že nic nebrání autorizovaným architektům v účasti v soutěži," sdělil čerstvý závěr komory náměstek Lavička.

S výstavbou bytů by se mělo začít pravděpodobně v letech 2023 až 2024.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Tak projektanti s obchodníky už fantazii můžou neomezeně spustit. A pak v druhém kroku budou spuštěny fantastické ceny, o kterých se valné většině ani v té fantazii nezdá.

    Vloženo 15.10.2020 11:20:43

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace