Budování koalice: Radním pro zemědělství starosta Vlček (STAN) z Pacova

Nově vznikající koalice ve vedení Kraje Vysočina postupně obsazuje posty radních. Podle informací Občasníku bude novým radním pro oblast zemědělství Lukáš Vlček, krajský předseda hnutí Starostové a Nezávislí (STAN).

Do komunální politiky vstoupil, když byl jako nezávislý zvolen z pozice lídra na kandidátce subjektu „RPP Sdružení pro rozvoj a prosperitu Pacovska“ v komunálních volbách v roce 2006 zastupitelem města Pacova. Zároveň se stal starostou města. Funkci městského zastupitele obhájil ve volbách v roce 2010, když jako nezávislý opět vedl kandidátku subjektu „Sdružení pro rozvoj a prosperitu Pacovska“. Stejně tak uspěl ve volbách v roce 2014.[9] Starostou města byl zvolen i v letech 2010 a 2014.

Budoucí hejtman Vysočiny Vítězslav Schrek odmítá kumulaci uvolněných funkcí v krajské koalice. Lukáš Vlček se tak bude muset vzdát pozice starosty města Pacov na Pelhřimovsku.

V krajských volbách v roce 2004 kandidoval jako nestraník za US-DEU v rámci koalice „Strana zelených a US-DEU“ do Zastupitelstva Kraje Vysočina, ale neuspěl. Krajským zastupitelem se stal až po volbách v roce 2012, kdy kandidoval jako nestraník za SNK ED v rámci subjektu „Pro Vysočinu“ (tj. SNK ED a hnutí Nestraníci). V krajských volbách v roce 2016 byl z pozice nestraníka za SNK ED lídrem společné kandidátky STAN a SNK ED v Kraji Vysočina a podařilo se mu obhájit mandát krajského zastupitele.

V dubnu 2017 byl zvolen předsedou krajské organizace hnutí STAN v Kraji Vysočina. Zároveň se stal členem hnutí. V krajských volbách v roce 2020 je lídrem společné kandidátky hnutí STAN a SNK ED v Kraji Vysočina.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů