Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Popelář přimáčkl a zranil kolegu

Popeláři rukavicí zablokovali čidla, nehodu i porušení bezpečnosti práce teď šetří policie

15. října 2020 12:54 , aktualizace 13:00

Nehody

     Včera ve čtvrt na sedm ráno došlo v Čečovicích na Domažlicku k dopravní nehodě, kdy popelářský vůz při couvání vyjel ze silnice a narazil do betonového sloupu elektrického vedení. Přitom byl mezi vůz a sloup přimáčknut popelář, stojící na zadní stupačce.
     "Devatenáctiletý řidič nákladního automobilu tovární značky Mercedes Benz Actros pro svoz komunálního odpadu při couvání mírnou zatáčkou v nepřehledném úseku komunikace nezajistil pomocí způsobilé a náležitě poučené osoby bezpečné couvání, vjel vpravo mimo pozemní komunikaci, kde narazil do sloupu elektrického vedení. Při nárazu došlo ke zranění pětapadesátiletého pracovníka svozu odpadu, který v tu dobu stál na pravé stupačce," popsala tisková mluvčí policie.
     Muž utrpěl zranění, které si vyžádalo jeho transport do nemocnice v Plzni.
     Případem se proto začali zabývat policisté, kteří zjistili vážné porušení bezpečnosti práce, při couvání totiž na stupačkách nesmí nikdo stát. Vozy pro svoz odpadu jsou proto vybaveny zařízením, které při zatížení zadních stupaček zablokují možnost couvání.
     "Provedeným šetřením policisté zjistili, že nejen zraněný pracovník, ale i jeho druhý devatenáctiletý kolega porušili bezpečnost práce tím, že při couvání vozidla stáli na stupačkách vozu.
     Ohledáním nákladního vozidla bylo dále zjištěno, že pod stupačku někdo vložil pracovní rukavici a tím vyřadil bezpečnostního čidla, které při couvání vozidla tuto jízdu neumožňuje,"
doplnila mluvčí policie.
     Při dopravní nehodě došlo ke škodě na nákladním automobilu Mercedes Benz ve výši 20 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.

Foto PČR

 



Vochoc Trade, s.r.o.

Dodavatel a výrobce osobních ochranných pracovních pomůcek. Nejširší sortiment OOPP, velké skladové zásoby a skvělé služby. Dlouholeté zkušenosti nám dodávají profesionalitu a možnost okamžitě reagovat na Vaše požadavky. Absolutní špička ve svém oboru - to je Vochoc!