I žena po čtyřicítce může rozkvést – Vendula Pizingerová je toho důkazem

I žena po čtyřicítce může rozkvést – Vendula Pizingerová je toho důkazem
Vendula Pizingerová se ve svých 48 letech stala hrdou maminkou čerstvě narozeného syna, který dostal jméno po svém otci. Bude Pepík. Dítě je dar a v tomto věku i malý zázrak.

Vendula je výjimečná žena. V době manželství s Karlem svobodou byla veřejností spíše vnímaná jako zlatokopka, která ulovila bohatého a úspěšného muže (Karel Svoboda). Ale není to tak, Vendula je jiná a její sílu a odhodlání jí můžeme závidět.

Smrt vlastního dítěte poznamená člověka na celý život. Pro Vendulu a jejího může muselo být dvouleté období, kdy jim prvorozená dcera umírala na leukemii velice těžké. Přesto jako pár vydrželi a šli spolu životem dál. Právě v tomto těžkém období Vendula využila kruté životní zkušenosti a založila nadační fond „KAPKA NADĚJE“. Chtěla podpořit rodiny, které se ocitnou v podobné životní situaci, a hlavně chtěla dětem, prodělávajícím těžkou nemoc, dopřát lepší nemocniční prostředí a lepší léčbu. Začala shánět peníze na nákup moderních přístrojů.

Využila popularitu svého tehdejšího muže tím nejlepším způsobem. Za svou činnost byla opakovaně oceněná titulem „Žena roku“ a také získala „Řád Vavřínů“.

Dva roky poté, co porodila syna Jakuba, její muž Karel Svoboda spáchal sebevraždu. Zastřelil se na zahradě u domu v Jevanech, kde rodina žila. Zastřeleného muže našla Vendula. Dodnes se neví, co přesně ten den vedlo umělce k tomu, že zvolil tak radikální řešení své existence. Trápily ho sice dlouhodobé deprese a mizící inspirace pro novou tvorbu, ale opustil ženu a syna a nezanechal ani vysvětlující dopis.

Ani druhá životní rána silnou ženu nedostala na kolena. Soustředila se na syna a na svou nadaci. Dva roky po Karlově smrti se mladá žena znovu vdala, ale nebylo to zřejmě to, co hledala, a tak manželství ukončila rozvodem.

U jedné ze svých kamarádek se Vendula začala potkávat s jejím synem a jak šel čas, ona i o šestnáct let mladší muž zjistili, že je jim spolu dobře a v roce 2015 se vzali.

Vendula se měnila před očima. Z usedlé dámy se stala aktivní žena, která se nebojí přespat v zimě ve stanu a šplhat po vysokých horách. Po boku urostlého Josefa doslova rozkvetla a je příkladem toho, že na věku vůbec nezáleží, když člověk najde smysl života a někoho, s kým je mu dobře.

Dítě neplánovali. Jak sama Vendula řekla, to dítě si je prostě vybralo.

Popřejme celé rodině dlouhou společnou cestu. Nejspíš nám mladá žena brzy začne na svůj instagramový účet dávat fotky, jak s „malým Pepíkem“ v batohu zdolává společně s „velkým Pepou“ nějaký pořádný kopec!