16. října 2020 • 09:00

Poborského prognóza: Sparta bude v Evropské lize bojovat o druhé místo

Autor: mag
Vstoupit do diskuse
17
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pamatujete poslední dvojzápas pražské Sparty s AC Milán v Lize mistrů, teď se Karel Poborský, ikona českého fotbalu, už nemůže dočkat, až se jeho nástupci pustí do bitev s italským kolosem v Evropské lize. „Sparta se bude rvát o druhé místo ve skupině,“ předpovídá záložník ve speciálním vydání Sport Magazínu věnovanému výhradně blížícímu se startu základní části Champions League a Evropské ligy.



Když los Evropské ligy poslal sparťanům do cesty milánské AC, zaradoval se. „Každý chce hrát těžké zápasy s velkými kluby,“ podotýká Karel Poborský. „Kluci to určitě teď mají v sobě nastavené taky takhle,“ dodává.

A tak se těší na 29. října, kdy současný letenský tým vyběhne na trávník milánského fotbalového chrámu San Siro. Už nyní mu naskočily vzpomínky jeho návštěvu stejného jeviště na jaře 2004 v odvetě osmifinále Ligy mistrů.

Gólová radost hráčů Sparty
Gólová radost hráčů Sparty

„Tomáš Jun vyrovnal na 1:1 a do 66. minuty jsme drželi postupový výsledek. Pak se trefil Andrej Ševčenko a všechno se změnilo. Ukázala se síla AC a její hráči nás sfoukli,“ líčí Poborský. „Ale v tom dvojzápase jsme nepropadli,“ upozorňuje.

Sparta podlehla po bezbrankové domácí remíze na italské půdě 1:4. Nebylo se, co divit. Proti ní stál super tým s Maldinim, Pirlem nebo Kaká v sestavě.

Aktuální kádr AC tak zvučná jména nemá. Kromě jednoho. Zlatan Ibrahimovic je stále celosvětovým esem. „Jsem jeho fanda. Ve svém věku je stále nadstandardním útočníkem,“ zdůrazňuje Poborský. Zároveň nedoporučuje propadat dojmu, že italský velkoklub bude brát Evropskou ligu vlažně. „V téhle době je každý vděčný za každý zápas,“ říká.

Co dalšího najdete v pátečním Sport Magazínu

  • Rozhovory s Tomášem Vaclíkem a Jakubem Peškem
  • Téma, zda si Slavia spraví náladu v Evropské lize
  • Soupisky týmů základních skupin LM
  • Křížové tabulky
  • Program LM
  • Soupisky soupeřů Sparty, Slavie a Liberce v EL

Dnešní vydání Sport Magazínu +PLUS kupujte na iKiosek.cz ZDE>>>

Titulní strana magazínu před základními skupinami Ligy mistrů a Evropské ligy Titulní strana magazínu před základními skupinami Ligy mistrů a Evropské ligyFoto Magazín

Vstoupit do diskuse
17

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud