Omezení počtu hráčů na tréninku zrušeno. Konečně, raduje se Kováč

15. 10. 2020
Redakce

Opava – Po jednáních s Národní sportovní agenturou a Ministerstvem zdravotnictví Ligová fotbalová asociace informovala členské kluby o právním výkladu Krizového opatření Vlády ČR z pondělí 12. října.

„Na jeho základě je možné tréninkové jednotky absolvovat bez omezení počtu osob s ohledem k tomu, že se pro hráče i členy realizačních týmů jedná o jejich hlavní výdělečnou činnost,“ uvádí Ligová fotbalová asociace na svém webu.

„Vzhledem k tomu, že v případě profesionálních sportovců působících v jednom klubu spadá jejich společná tréninková činnost mezi hromadné akce osob společně vykonávajících podnikatelskou nebo jinou obdobnou činnost ve smyslu výjimky stanovené krizovým opatřením vlády, může pokračovat tréninkový proces profesionálních fotbalových klubů bez nutnosti rozdělovat na skupiny po šesti osobách. I nadále zatím pro všechny ligové kluby platí zákaz užívání vnitřních prostor. Nejen o tomto opatření bude Ligová fotbalová asociace v nejbližších dnech jednat s Ministerstvem zdravotnictví,“ píše se dále.

„Zrušení omezení počtu hráčů na tréninku pouze kvitujeme. Konečně jsme mohli trénovat pospolu a opět se můžeme věnovat i taktickým věcem,“ těší opavského kouče Radoslava Kováče.

Ten společně se svým realizačním týmem musel středeční trénink uzpůsobit přísným opatřením – trénovat mohla pohromadě pouze šestice hráčů. „Měli jsme vymezené koridory, kde se trénovalo po pěti, šesti hráčích, takže jsme do tréninku zařadili zejména dovednostní cvičení,“ vysvětluje.

Početní omezení je nyní sice zrušeno, nicméně hráči dál nemohou využívat šatny, sprchy či regeneraci. „Ta chybí hlavně starším hráčům, ale podmínky jsou stejné pro všechny,“ uvědomuje si trenér Slezského FC.

Vzhledem ke geografické poloze se nabízí možnost trénovat v Polsku? To ale v Opavě teď není téma. „Přemýšlíme spíš o možnosti sehrát tam například přípravné utkání, protože před restartem soutěže to bude určitě potřeba,“ pokračuje Kováč.

Ten věří, že na začátku listopadu by se opět mohla rozjet FORTUNA:LIGA. „Pokud půjdou čísla nakažených dolů, mohlo by se to třeba i urychlit, ale nyní těžko říct. Pro mě je hlavní, že kluci i nadále tvrdě pracují, což je jedině dobře,“ uzavírá Kováč.


sdílet