Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pětkrát a dost-kauza plukovníka Koudelky...

Po šesté se patrně vláda ani plukovník Koudelka, šéf BIS nebudou s prezidentem Zemanem o generálský prýmek dohadovat. Plukovník  půjde patrně do důchodu a prezident Zeman za roky dva taky.

Šéf "čučkařů" BIS, instituce která se podle názoru prezidenta má starat o bujnou korupci ve státě českém, nemá však strkat prstíčky do vztahů blízkých Hradu, tedy do ruského boršče a čínské kaše, ale má zůstat pěkně při zemi v domácím gulášovém prostředí.

Pan prezident tvrdí, že zprávy BIS jsou bezobsažné, povrchní a nekonkrétní,  jednoduše pro koš.A taky je tam háže.Šéf Bis plukovník Koudelka  však říká, že Bis drží opratě bezpečnosti  a varuje před příliš rozbujelou činností ruských a čínských diplomatů a tajných služeb  na našem území.Komu věřit? Plukovníku Koudelkovi, nositeli vysokého vyznamenání USA za svoji činnost, či panu prezidentovi? 
Nu, myslím, že kdyby zprávy naší BIS  byly panu prezidentovi  podány  jako obsažné, důkladné a konkrétní, pak by z Hradu šly, nebo mohly jít zprávy  panu Putinovi, či panu Su, či Si, ve smyslu "ať si vaši hoši dávají větší pozor", nebo tak nějak.Proto možná plukovník Koudelka, posílal  důkladné zprávy na Západ a ne na Východ. Proto také bývalý ministr spravedlnosti Dr.Pelikán vyexpedoval hackera Nikulina   na Západ a ne na Východ. A Hrad musel jistě tápavě  a ke svému vzteku  vysvětlovat na Východě svoji nemohoucnost. Jsme však v NATO, pokud to není jasné.

Nás, sbor blbých v podhradí, / u paní zpěvákové Czákové, která si kvůli kovidu přece nenechá šťárat v hlavě , má ale prezident víc než pravdu /,  přesvědčuje ten chytrý na Hradě už leta o své pravdě v kauze Peroutka a Ovčačkové a možná i jiní mu podobní,  trávili svůj jistě drahocenný čas  s nosy zabořenými ve fascilklech novin,  a to hodiny,  dny a měsíce, znaje patrně co měl Ferdinand Peroutka 15.února 1930 k obědu a čím si čistil boty, nicméně kde nic,  tu nic.Drobnost, jako opilost při prohlídce korunovačních klenotů vysvětlovaná jako viróza ?

Mnozí z nás si  vybaví také "kauzu Bamberg", kam tehdejší předseda Sociální demokracie pan Zeman odjechal s kufříkem  a pak tvrdil, že s aktérem nabídky peněz pro ČSSD, za místa ve vládě "vyrazil dveře". Jiní hovoří jinak.  Či "kauzu Olovo", jinak PB-tedy Petra Buzková,  která panu Zemanovi dlouhodobě pila krev,  byla dehonestována jak zákon káže členy soc dem, poradci, či poradcem předsedy Zemana, který dělal, že o ničem neví. V Zemanově knize "Jak jsem se mýlil v politice" toho ale autor na paní Buzkovou nasázel vskutku požehnaně.Všechno pravdy ?

Pan Zeman  dovede rány přijímat i rozdávat, a rozhodně není "starý dobrák duša slovanská" a nemiluje také Rusko a Čínu láskou mateřskou. Nicméně své zásady má jen ten, kdo je líný myslet, jak se praví v politice, a to se o panu prezidentovi jistě nedá říci.Tedy- ekonomika je ekonomika. Ale úlitby těmto státům   přicházející z Hradu jsou nepatřičné.

Disident Jan Urban napsal  o panu Zemanovi na serveru Aktualne.cz dva články, a to v roce 2012 a 2013.Na př. "3 L Zeman, loutka, lhář a Lukoil".Neznáte je? Přečtěte si je.Od této  doby se kontraverzní jednání pana Zemana ještě navýšilo.A vracím se tedy k otázce. Máme panu prezidentovi věřit, že BIS pod vedením plukovníka ing. Koudelky nestojí za nic? Nebo je to jenom touha pana prezidenta, aby, ať už z jakýchkoliv důvodů, současný šéf služby BIS odešel konečně k čertu ?

V rámci spravedlnosti ale je třeba říci i B. Pokud si přečtete knihu Jiřího Růžka "V labyrintu zpravodajských služeb", šéfa Vojenského zpravodajství a  BIS od roku 1994 do roku 2003, zjistíte, že naše služba BIS, a jiné příslušné složky byly, jak už to lidské povaze odpovídá, institucí, kde pracovali lidé  schopní i neschopní, líní i  aktivní, někteří svoji práci ve zpravodajské službě zaplatili životem,  byli tam  a jistě tam jsou i nadále lidé kteří závidí   úspěch druhého, ješitní i pomlouvační, a kde v některých případech jednotlivým oddělením nešlo o úspěch celku a službu republice, ale  o pomyslné místo na slunci i znevážením, či vyšachováním druhého."Boj o moc u nás rezonuje z hloubky středověkého labyrintu" , napsal Jiří Růžek.A to v lepším případě. V horším případě, především v začátku devadesátých let, kdy stávající zpravodajci byli ještě vyškoleni v duchu spolupráce se SSSR, myslím  byli i tací, kteří si lásku k východnímu bratrovi  nesli i nadále.

Docela se ale divím plukovníku Koudelkovi, že pokud 2 x , či 3 x   mu bylo povýšení na generála prezidentem odmítnuto, že nezasulotoval a neřekl "skvělé pane prezidente, nechte si to".

 

Autor: Michael Pálka | čtvrtek 15.10.2020 19:43 | karma článku: 16,89 | přečteno: 576x
  • Další články autora

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

Něco jsme vymysleli, získali na to eura od bohatších států, Ukrajina dostane, tedy snad, tolik potřebné dělostřelecké náboje, fajn, dobrý.

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,46 | Přečteno: 624x | Diskuse| Politika

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

I stalo se před několika dny. Mladící a holčiny kladli otázky týkající se eura životem vycepovaným a opatrností překypujícím ekonomům u Václava Moravce v debatě o euru.

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06 | Přečteno: 500x | Diskuse| Společnost

Michael Pálka

Horní Cerekev a ještě kousek dál...

Pravda, není to divočina jakou prožíval Alberto Vojtěch Frič, ale potloukat se po místech české a moravské historie, koukat na často pozoruhodnou rukodělnou lidskou invenci v městečkách a městysech kraje Vysočiny, vás uspokojí.

21.3.2024 v 12:15 | Karma: 11,29 | Přečteno: 232x | Diskuse| Společnost

Michael Pálka

7 hodin do Volar-8 hodin do New Yorku...

Je to tak. Z Brna vlakem s jedním přestupem je to téměř časově stejné jako eroplánem z Vídně do New Yorku.Ale řeknu vám....je lepší zvolit úhledné Volary, než divočácký New York.

6.3.2024 v 20:28 | Karma: 12,94 | Přečteno: 370x | Diskuse| Ostatní

Michael Pálka

Války a jak to všechno chápat...

Před několika dny jsem v Brně vyslechl přednášku o válkách a jejich příčinách. Sál byl nabitý, přednášející dobrý, udržel pozornost, střídaly se obrázky s komentáři.

24.2.2024 v 12:22 | Karma: 14,93 | Přečteno: 320x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

V kontejneru vzplála stará elektrobaterie, patrně kvůli technické závadě

26. dubna 2024  12:45

Zřejmě závada na staré elektrobaterii způsobila páteční požár kontejneru na skladování...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

  • Počet článků 318
  • Celková karma 13,32
  • Průměrná čtenost 945x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik