Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zora Jandová, její manžel Zdeněk Merta i jejich dcery prodělali koronavirus. Herečka se podle všeho nakazila v nákupním centru, od jiného zákazníka, který prý neměl roušku a velmi kašlal. Příznaky se u ní projevily do pár dnů.

„Cítila jsem se špatně, měla jsem palčivou bolest po celém těle, nešlo ani rozeznat, zda jsou to klouby, kůže nebo svaly. Ztratila jsem čich, chuť mi ale zůstala,“ řekla herečka Blesku.

Pozitivně testovaná byla celá rodina, skladatel Zdeněk Merta musel po několika dnech v domácí izolaci do nemocnice. „Covid se chová divoce a neočekávaně. Vyletěla mi teplota, špatně se mi dýchalo a skončil jsem až v nemocnici v Motole. Měl jsem zápal plic, dávali mi kyslík,“ uvedl Merta s tím, že nemoc má velmi nevyzpytatelný průběh.

„Byla to hnusná chřipka, kdy čekáte, až rtuť z 39 sleze alespoň na 38. Pak vás každý den ten lotr překvapí jiným akrobatickým kouskem. Pokaždé bolí jiná část těla a vnitřku. Když odejde, nechá po sobě spoušť...únava a únava,“ popsala šansoniérka rovněž nevyzpytatelný průběh onemocnění.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám