Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Menopauza: Tělo a duše v harmonii aneb laskavá bible pro ženy v přechodu

16. 10. 2020 | Knižní tipy
Název: Menopauza
Autor: Ivana Ašenbrenerová
Datum vydání: 8 / 2020
Nakladatelství: Esence
Pořadí vydání:    1.
Formát: 135 × 211 mm, 360 g
Počet stran: 216
Vazba:  pevná
Cena: 239 Kč

Kniha pro všechny ženy, které se nacházejí v období menopauzy, ale i pro ty, které se tam teprve blíží. Lehkou a laskavou formou nabízí jiný pohled na to, jak si poradit s hormonální bouří, která přechod provází.

MenopauzaKniha je napsaná českou autorkou pro české čtenářky a na její přípravě se podíleli nejen odborníci, ale i obyčejné ženy. V publikaci najdete praktické tipy, jak zvládat nejčastější příznaky menopauzy, jako jsou návaly, pocení či nespavost, a to zejména pomocí bylinek, homeopatie či jiných alternativních metod. Autorka vám také poradí, jak zvládat psychické problémy, jak si udržet hmotnost a zároveň nedržet diety, přidá i praktické tipy, jak v menopauze cvičit a zůstat ve formě. Menopauza: Duše a tělo v harmonii je laskavá „bible“ pro všechny ženy, které vědí, že život po padesátce nekončí, ale že může teprve začít.




Stárnout neznamená být méně přitažlivá, zajímavá či aktivní


„Tato kniha je o životní etapě, o které pořád nechceme moc mluvit. O menopauze. Jako novinářka jsem napsala spousty článků na téma „přechod“ a dost mě překvapilo, že právě tyhle texty četly ženy s velkým zájmem. Položila jsem si otázku, proč? Proč je to tak zajímavé téma? Ptala jsem se kamarádek, a popravdě jsem je musela dost přesvědčovat, aby o téhle zásadní životní etapě začaly mluvit. Jako by šlo o něco, co do našeho života prezentujícího kult mládí a krásy, nepatří. Stárnutí se bohužel dnes moc nenosí, moderní je být co nejdéle mladý a přitažlivý – a někdy za každou cenu. Přitom stárnout neznamená být méně přitažlivá, zajímavá či aktivní. Ale naopak,“ vysvětluje Ivana Ašenbrenerová, co ji vedlo k napsání knihy.

„Jasně, v přechodu už nejsme mladé, a nalhávat si opak, je nesmysl. Proč nebýt upřímné a přijmout s pokorou fakt, že to tak je? Pokora ale neznamená rezignaci. Naopak, s každou vráskou máme oproti dvacítkám v něčem navrch. Možná jsme starší, ale taky bohatší. Bohatší o životní zkušenosti, moudřejší, citlivější, zralejší, chytřejší. A proč to v období menopauzy nevyužít na tisíc procent? Nebát se nových výzev, zkoušet, plnit si dál svoje sny, bourat i budovat, vrásky nevrásky…,“ říká autorka a doufá, že v její knize najdou ženy pomocníka na cestě do té „jiné“ životní etapy.


O autorce knihy Menopauza


Ivana Ašenbrenerová (1967) je novinářka, publicistka a matka tří dětí. Vystudovala rozhlasovou žurnalistiku na FSV UK v Praze. Je autorkou knihy Co dělat, když dítě…, spoluautorkou knihy Aromaterapie v životě ženy a publikace Nová velká kniha o mateřství. Píše zejména o zdraví, zdravém životním stylu, psychologii, vztazích, vaření, ezoterice a o všem, co souvisí s návratem k přirozenosti.


Tuto knihu Menopauza zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižní klub nebo na eshopu Luxor.cz.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Menopauza: Tělo a duše v harmonii aneb laskavá bible pro ženy v přechodu:

Menopauza: Tělo a duše v harmonii aneb laskavá bible pro ženy v přechodu
Menopauza: Tělo a duše v harmonii aneb laskavá bible pro ženy v přechodu
Menopauza: Tělo a duše v harmonii aneb laskavá bible pro ženy v přechodu
Menopauza: Tělo a duše v harmonii aneb laskavá bible pro ženy v přechodu
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !