Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Srovnání porodů Venduly Pizingerové (48): Holka a dva kluci, ale jedna věc stejná!

/
  • Velké srovnání porodů Venduly Pizingerové (48): Holka a dva kluci, ale jedna věc stejná!
    16. října 2020 ● 06:05

    Vendula Pizingerová (48) v úterý přivedla na svět synka Josífka, ale rodila už ve svém životě potřetí. Poprvé už ve 23 letech! V čem se jednotlivé porody lišily a co měly naopak společného?

  • 1.

    Dcera Klárka (†5)

    Otec: Karel Svoboda (†68)

    Krátce po svatbě s hudebním skladatelem Vendula zjistila, že je těhotná. Už tehdy rodila císařským řezem a později to vysvětlovala tak, že má zkrátka od přírody úzkou pánev a byť by si přirozený porod přála, nejde to. Alespoň se svěřila do péče odborníkovi - gynekologovi a porodníkovi Pavlu Caldovi (63).

    Krásná holčička dělala jí i Karlovi radost, ale dlouho idylka nevydržela. Klárka bohužel onemocněla akutní leukemií a ani léčení nezabíralo. Když jí bylo pouhých pět let, zákeřné chorobě podlehla.

    Vendula přišla krom manžela i o dceru Klárku.
    Autor: Archiv Blesku

  • 2.

    Syn Jakub (15)

    Otec: Karel Svoboda (†68)

    Po smrti Klárky přišlo velmi těžké období a Vendula si moc přála znovu otěhotnět, ale dlouho se nedařilo. Teprve po pěti letech přišla radostná událost. „To nejdůležitější pro každou ženu je být matkou. A když tou matkou jste, přestanete jí být a dlouho se jí nemůžete stát, najednou pro vás ten život postrádá smysl,“ promluvila ředitelka Kapky naděje těsně před porodem syna Jakuba. Také do poslední chvíle pracovala.

    V porodnici U Apolináře přivedla na svět Kubu opět císařským řezem a znovu jí při tom pomáhal doktor Pavel Calda. Byl tehdy u porodu i tatínek Karel Svoboda, ač to tehdy ještě nebylo běžné jako dnes. „Teď je ze mě ten nejšťastnější člověk na světě. Jakub je krásnej. Ten nejkrásnější,“ radoval se tehdy ze syna. „Je prý nejzlobivější ze všech. A neuvěřitelně podobný Klárce,“ hlásila zase šťastně z porodnice Vendula.

    Karel s Vendulou a s Jakubem v porodnici
    Autor: Martin Hykl

  • 3.

    Syn Josef

    Otec: Josef Pizinger (33)

    Nejdelší interval měla právě mezi druhým a třetím porodem - po smrti Karla totiž trvalo, než našla štěstí po boku mladšího Pepy. Tomu dala k narozeninám letos ten nejkrásnější dárek - právě miminko. „Tak tě tady vítáme, synku, i s tvým tatínkem, který je přesně na den o 33 let starší,“ rozplývala se Vendula a synka pojmenovala po svém muži. „Už jsem nevěděla, co ti mám dát k narozeninám,“ vtipkovala.

    Do poslední chvíle také tajila pohlaví miminka. I když si přála holčičku, nakonec se jí narodil kluk, jak si přál její manžel a též syn Kuba. Také tentokrát došlo na porod císařským řezem v porodnici U Apolináře a Pepa byl přítomný.

    Ještě před tím, než Pizingerová přivedla syna na svět, strhla se ale diskuze, zda na rození dětí u ní není příliš pozdě. Uznávaný gynekolog Calda se jí ovšem zastal: „Není pravda, že svým věkem ohrožuje své ještě nenarozené dítě. Pokud žena ještě menstruuje a občas má ovulaci, proč by nemohla být těhotná? Navíc, když je k tomu fyzicky i psychicky v dobré kondici.“

    VIDEO: Otevřený rozhovor těhotné Venduly Pizingerové! Kde otěhotněla, a bude to kluk, nebo holka?

    Video
    Video se připravuje ...

    Otevřený rozhovor těhotné Venduly Pizingerové! Kde otěhotněla, a bude to kluk, nebo holka? Markéta Reinischová, Lukáš Červený, instagram

    Vendula a její první fotka z porodnice se synem Josífkem
    Autor: instagram: Vendula Pizingerová

    Fotogalerie
    108 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy