Doležal: Když útočník nedá půl roku gól, tak se mu v hlavě odehrává něco, co nechce

Doležal: Když útočník nedá půl roku gól, tak se mu v hlavě odehrává něco, co nechce

Ostřílený forvard Jablonce Martin Doležal (30) prožívá jedno z nejsložitějších období své kariéry. V kalendářním roce 2020 totiž v rámci Fortuna:ligy vůbec neskóroval a na zápis so střelecké listiny čeká dlouhých 16 zápasů.

Nutno však podotknout, že bývalého ofenzivního hráče Sigmy přibrzdilo i zranění. "Během jarní koronavirové pauzy jsme trénovali individuálně a já se zranil hned na prvním společném tréninku. Měl jsem trhlinu v třísle. Po třech týdnech jsem začal hrát, ale furt mě to bolelo. Hrál jsem pod prášky. Nebylo to ono. Většina lidí mi i říkala, že na hřišti to bylo i vidět a ani já se komfortně necítil. Po sezoně byla pauza, během níž jsem to přestával cítit. Jenže hned na startu přípravy se trhlina obnovila," ozřejmil na webu sport.cz svěřenec Petra Rady.

Částečně ho s návratem do obvyklé formy přibrzdila i karanténa. "Je jasný, že doma regenerace nebyla stejná jako na stadionu. Nikdo na to nebyl pořádně zvyklý a když člověk nemůže regenerovat každý den, na těle je to pak znát. Každopádně po druhém zranění jsme to už nechtěli uspěchat a návrat směřovali alespoň na předkolo Evropský ligy v Dunajské Strede. Tam už to bylo dobrý, jenže do té doby jsme nehrál žádný zápas a chyběla mi herní praxe. Ale potom už to bylo lepší a lepší," pokračoval na sport.cz útočník, jenž je součástí severočeské Střelnice od úvodu roku 2014.

Jak by zatím hodnotil rok 2020? "Slušně tak, že tenhle rok je úplně na prd. Od začátku se pořád něco děje a je to deprimující. Nic dobrého zatím nepřinesl. Když útočník nedá půl roku gól, tak se mu v hlavě odehrává něco, co nechce. Když se dostane do šance, nepromění ji, je to složitější. Ale myslím, že až postupem času naberu kondici a herní praxi, že góly zase začnu dávat. Pevně v to věřím. Snad se to zlepší a v dobré obrátí. Doufám, že teď se v pauze nezraním, odtrénuju to a snad to už bude dobrý," podotkl na sport.cz Doležal, jenž dostal od svého kouče úkol zhubnout a povedlo se mu to.

Přímá konkurence v podobě rychlíka Schranze i hladového mladíka Čvančary však nezmizela. "Oba hrají dobře, dávají góly. Ale uvidíme, záleží na trenérovi. Beru to tak, že jsem byl zraněný, teď se do toho dostávám a začínám na lavičce. Myslím, že bychom klidně mohli hrát všichni tři spolu. V tomhle máme výhodu. Ivan Schranz může hrát zkraje. Máme určitě víc variant. Záleží také na soupeři a s jakou taktikou bude chtít hrát trenér," uzavřel na sport.cz čtyřnásobný finalista domácího poháru, jenž zatím v této sezoně Fortuna:ligy naskočil na 61 minut čistého času.

Teď jsem neúspěšným trenérem. Tahle práce je brutální, postěžoval si volný Habanec