IT SECURITY NETWORK NEWS je B2B komunitní web zaměřený na IT bezpečnost a související témata. #security #bezpečnost #ITSECNN

Průzkum: 37 % mileniálů se domnívá, že jsou neatraktivním cílem

hacker tunel

Nejnovější globální report s názvem Propojenější než kdy dříve: jak si budujeme digitální komfortní zóny zkoumá, jak měníme své návyky s ohledem na maximální pohodlí umožněné moderními technologiemi. Jedním z hlavních zjištění je fakt, že mileniálové na jednu stranu kladou velký důraz na online bezpečnost, ve skutečnosti se ale na druhou stranu podle této teze neřídí.

Hodně mileniálů si myslí, že jsou pro hackery nezajímavým cílem, zároveň ale 36 % z nich uvádí, že by pro posílení svého digitálního bezpečí chtěli dělat více. Na pomyslném seznamu úkolů je však tato činnost pohřbena hluboko pod jinými aktivitami.

Protože současná situace přinutila mnoho lidí pracovat z domova, stal se domov technologickým centrem také pro mileniály. Ti nyní tráví na internetu v porovnání se začátkem roku bezmála o dvě hodiny více (1,8 hodiny) – čímž se jejich denní průměr zvýšil až na 7,1 hodin strávených online. Téměř polovina (49 %) v průzkumu uvedla, že si díky tomuto extra času na internetu více uvědomují rizika a nutnost ochrany spojené s digitálním světem. Mileniálové tráví většinu času na sociálních sítích, ale téměř dvě třetiny (61 %) tvrdí, že trend online randění z domova představuje pro jejich online bezpečnost problém.

Aby se před těmito problémy chránili, instaluje si polovina (52 %) generace Y aplikace pouze z oficiálních obchodů jako je Apple Store a Google Play. 49 % také nechává pravidelně proběhnout antivirovou kontrolu na každém ze svých zařízení, aby je tím chránili. Najdou se mezi nimi však také mazaní jedinci, kterých je dohromady 13 %, kteří se přiznali k používání sousedovy WiFi, aniž by o tom její majitel věděl.

Zdroj: Kaspersky