Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mladík (†15), jehož tělo je i 14 let po smrti bez známek rozkladu: Měl zázračně vyléčit malého chlapce!

Autor: rc - 
16. října 2020
12:58

Církev možná svatořečí prvního „mileniála.“ Patnáctiletý Carlo Acutis, který byl hlubokým věřícím, zemřel před čtrnácti lety. Přesto se prý jeho tělo zázrakem nerozkládá. Mladý programátor byl již v sobotu blahořečen. Nicméně aby se tak mohlo stát, musel mu být přisouzen zázrak. Acutis údajně vyléčil chlapce! Blahořečení je předposledním krokem v kanonizačním procesu.

V italském městě Assisi bude až do 17. října vystaveno tělo Carla Acutise, hluboce věřícího katolíka a chlapce, který jako první „mileniál“ bude zřejmě svatořečen. Již v sobotu italským městem prošel průvod, který předcházel blahořečení chlapce, jenž zemřel v patnácti letech v roce 2006. Tělo Acutise, který podlehl zákeřné leukemii, je vystaveno ve skleněné rakvi v tamním chrámu. Ačkoliv je Acutis již čtrnáct let po smrti, jeho tělo zůstává nenarušené – nejeví známky rozkladu tkání či známky hniloby. Podle církve je to jednoznačně vlivem zázraku.  

Prohlášení za blahoslaveného je předposledním stupněm v kanonizačním procesu a jedinec může být nazýván „požehnaným.“ Kanonizační proces se skládá ze tří stupňů a má striktní pravidla. Jedinec může být blahoslaven tehdy, kdy mu je připsán alespoň jeden zázrak.

Acutis měl podle informací Catholic News Agency vyléčit brazilského chlapce Mattheuse, který se narodil v roce 2009. Mattheus se narodil s vrozenou vadou zvanou prstencový pankreas. Chlapec nemohl jíst, a když něco pozřel, tak trpěl bolestmi a vše vyzvracel. Mattheus neustále hubl a jeho blízcí se báli toho nejhoršího. Jeho máma Vianna se s ním proto začala modlit a prosila Acutise o přímluvu. Podle informací Insider se navíc měl Mattheus dotknout Acutiseho  trička. V tu chvíli se začal zázračně uzdravovat. Na základě tohoto zázraku, který Acutis vykonal posmrtně, byl v sobotu blahořečen.

Jakmile je člověk blahořečen, nastává poslední stupeň, a to prohlášení za svatého. Aby mohl být blahoslavený kanonizován, je třeba doložit druhý zázrak. Ovšem jak píše agentura Associated Press, papežové v některých případech v minulosti od požadavku druhého zázraku upustili. „Bude to poprvé v dějinách, co budeme mít tu čest se světcem oblečeným v džínách, sportovních botách a svetru,“ uvedl pastor Carlos Acácio Gonçalves Ferreira.

Acutis, který se narodil v Londýně italským rodičům, s nimiž se posléze přestěhoval do Milána, se dostal do povědomí církve, když mu bylo jedenáct let. Tehdy se malý počítačový génius snažil o katalogizaci eucharistických zjevení. Carlos připravoval webovou stránku, v níž by byly k nalezení všechny zázraky. Eucharistickými zázraky se rozumí přeměna hostie a vína v tělo Ježíše Krista. Katolická církev je přesvědčena, že při svatém přijímání se hostie skutečně mění v lidskou tkáň.

Tom Opelt ( 16. října 2020 20:35 )

No a to je přeci normál i je to moc zajímavé ale aZ unres tak budeš kostra🤣

nika70 ( 16. října 2020 18:41 )

Nadějný fotbalista...

milan1959 ( 16. října 2020 17:34 )

Vosková figurína. To je celý "zázrak"

franz ( 16. října 2020 17:20 )

a další ovečky máme v kapse. Podvod se vždycky hodí.

koment ( 16. října 2020 14:06 )

Tohle dělá tahle katolická sekta po celou dobu svojí existence - živé lidi s výjimečnými schopnostmi vraždí za "spolčení s ďáblem" a mrtvé lidi s výjimečnými schopnostmi si přivlastňuje a žvástá o nich co se jim hodí do krámu.

Zobrazit celou diskusi