Nová funkce přichází v poslední verzi aplikace pro operační systémy Android a iOS, která by již měla být dostupná v oficiálních repozitářích. Spotify na základě zadaných slov nabídne seznam písniček s odpovídajícím textem, což oceníte především při hledání songů, které vám „znějí v hlavě“.

TIP: Spotify jde opět proti Applu, ten se ale brání. Předmětem sporu je předplatné Apple One

Hledání podle slov

Populární programy pro rozpoznávání písniček, jako jsou Shazam, SoundHound či Asistent Google, umí poznat právě hrající skladbu. Proti tomu Spotify využijete v okamžiku, kdy si vybavujete jen úryvek textu, který stačí zadat do vyhledávání.

Funkce je jednoduchá a přímočará – stačí slova hledané písně zadat do vyhledávacího řádku a aplikace zobrazí skladby, které se shodují. K tomu, abyste našli kýženou písničku, tak většinou stačí zadat jen několik slov z jejího refrénu.

TIP: Zahoďte Spotify! Winamp Skin Museum vás vrátí o 20 let zpět

Nutno podotknout, že vyhledávání písniček podle textu, které údajně funguje i v desktopové verzi Spotify, není úplnou novinkou. Víceméně stejnou funkci nabízí již od roku 2018 Apple Music v rámci iOS 12.

Server Android Police hlásí, že nová funkce je k dispozici v aplikaci pro Android verze 8.5.78.909, nicméně není jisté, zda ji Spotify neaktivuje na straně serveru. Chcete-li ji vyzkoušet, aktualizujte přes Obchod Play či App Store aplikaci na poslední dostupnou verzi.