Votroka Vízka mrzí, že je číslo 1 na úkor Ottmara a sní o první lize na novém stadionu

Votroka Vízka mrzí, že je číslo 1 na úkor Ottmara a sní o první lize na novém stadionu

Od léta je brankářskou jedničkou východočeských Votroků Patrik Vízek (27), který posadil na lavičku náhradníků o devět let staršího Radima Ottmara, který si dotyčný status držel předešlých pět sezon.

Posledních 15 druholigových duelů však hlavní kouč Zdenko Frťala ukázal právě na něj a to, že se to vyplatilo, dokazuje nejen vedení ve statistice čistých kont, ale i nedávné ocenění v podobě nejlepšího druholigového hráče za měsíc září.

"Už loni jsem začínal jako jednička, ale konečně se mi tentokrát podařilo v bráně udržet. Hlavně mě těší, že se nám podařil vstup do soutěže a neopakoval se loňský úvod. Utkání na jaře se mi nějakým způsobem povedla. Mohl za to hlavně první zápas v Pardubicích, ten mi vyšel a od té doby jsem už v bráně zůstal," uvedl v interview pro web fnliga.cz gólman vedoucího celku tabulky, který je stále bez prohry.

O status jedničky usiloval několik let. Jak těžké bylo ostříleného Ottmara konečně posadit? "Radim je legenda hradeckého fotbalu. Pamatuji si, že už když jsem chytal v nižších soutěžích, tak jsem se na něj chodil dívat. Bylo to hodně těžké a jsem rád, že jsem se do brány dostal, ale na druhou stranu mě mrzí, že je to na jeho úkor. Přátelství určitě přetrvává. Je mezi námi zdravá rivalita, která je asi u všech gólmanů, ale za mě je náš vztah nadstandardní a vycházíme spolu dobře. Naučil jsem se toho od něj mnoho, a nejen od něj. Když jsem do Hradce přišel, působil tady i Jirka Lindr. Byl jsem mezi nimi mladý bažant, roky jsem od nich sbíral zkušenosti a teď se je snažím zúročit," pokračoval na serveru fnliga.cz bývalý brankář Vysočiny Jihlava.

Jak si užívá vedení? "Sice jsme na čele, leč cítíme, že v posledních dvou kolech jsme měli s týmy ze spodní části tabulky bodovat naplno. I tak se ale nemáme za co stydět, jsme první a položili jsme dobrý základ do zbytku ročníku. Je to zásluha toho, jakým fotbalem se momentálně prezentujeme. Hrajeme dobře v poli a máme kvalitně organizovanou obranu, díky tomu pak v bráně zas tolik práce nemám a připisuji čistá konta," připomněl Vízek.

Hradec je spolu s Viktorií Žižkov a Duklou největší adept na postup. Je s tím spojený i tlak? "V Hradci je tlak na postup do nejvyšší soutěže vždy, tým patří vždy mezi favority. Ale jak říkáte, letos už se není za co schovávat. Tým máme silný a máme na to probojovat se do nejvyšší soutěže. Snů mám spoustu, ale ten nejbližší je jasný – postoupit a zahrát si s Hradcem Králové Fortuna:ligu na novém stadionu," zakončil v rozhovoru pro fnliga.cz kolega Rady, Vlkanovy či Dvořáka.

Po čtyřech odložených utkáních by se měli Vízek a spol. vrátit do akce sedmý listopadový den na dejvické Julisce proti taktéž velmi ambiciózní Dukle.

Defenzivní klenot Jugas: Tolik testů na covid jako my, tu snad neměl nikdo v republice