Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

V „Krizové škole“ žáci žádnou krizi neprožívají

16. října 2020 - 17:10

Zpět na seznam článků

Šumperská „Pětka“ se stará o děti rodičů z první linie

V „Krizové škole“ žáci žádnou krizi neprožívají

Od středy 14. října se ZŠ Šumperk na ulici Vrchlického 22 (tzv. Pětka) stala tzv. „krizovou školou“. Stará se o děti rodičů, kteří pracují v bezpečnostních sborech, poskytují zdravotní služby nebo jsou zaměstnáni v sociálních službách.

Škola je otevřena od šesti hodin do půl páté odpoledne pro přibližně pětadvacet žáků z prvního stupně. „Starají se o ně vychovatelky školní družiny a asistentky pedagoga. Žáci jsou rozděleni na tzv. „statické“ a „dynamické“. První skupina si plní úkoly v pracovních sešitech, nakopírovaných listech nebo používá učebnice. Potřebují-li s něčím pomoci, mohou se obrátit právě na asistentky pedagoga, kterých má ZŠ Vrchlického dostatek a které žákům umí kvalifikovaně pomoci. Dynamickou skupinu tvoří zejména starší žáci, kteří přecházejí na online výuku do učebny informatiky,“ přiblížil zástupce ředitele školy Milan Pšenčík.

Pětka je v Šumperku známá jako škola s rozšířenou výukou informatiky zdroj foto: V.ZŠ

Pětka je v Šumperku známá jako škola s rozšířenou výukou informatiky zdroj foto: V.ZŠ

Pětka je v Šumperku známá jako škola s rozšířenou výukou informatiky zdroj foto: V.ZŠ

Pětka je v Šumperku známá jako škola s rozšířenou výukou informatiky, a má proto dvě kompletně vybavené počítačové učebny. „Žáci jsou plně samostatní a skrze PC komunikují se svými učiteli. Mají-li splněno, následuje relaxace, oběd ve školní jídelně a venkovní aktivity,“ přiblížil zástupce ředitele, který dodává: „Ač se do povědomí veřejnosti vžil právě název „krizová škola“, nutno podotknout, že žáci z různých škol se již skamarádili a žádnou krizi neprožívají! Lze si jen přát, aby toto přechodné období trvalo jen do plánovaného času a všechny děti se mohly co nejdříve vrátit ke spolužákům do svých vlastních škol. Než však k tomu dojde, bude jim k ruce právě šumperská ZŠ na ulici Vrchlického.“

Autor: red., R. Hrdina, M. Pšenčík, zdroj foto: V.ZŠ

Fotogalerie

Další články z rubriky

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

Folklórní symfonie bez hranic

Folklórní symfonie bez hranic

Unikátní setkání univerzitních souborů Visegrádu v srdci Olomouce

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.