V Kraskově hořela chata

V Kraskově hořela chata

Kraskov – V obci Kraskov u Dolního rybníka zasahovaly v pátek 16. října čtyři jednotky hasičů u požáru chaty v lese na místě zvaném Na stráni. Jedná se o les mezi Horním a Dolním rybníkem nedaleko oblíbené rybářské oblasti Borovina.

Požár byl na Krajské operační a informační středisko hasičů Pardubického kraje nahlášen v 9:24 hodin. Po přijetí a vyhodnocení informací byl vyhlášen poplach profesionálním hasičům ze stanice Seč a dobrovolným hasičům ze Seče, Prachovic a Třemošnice.

Po příjezdu se chatový objekt nacházel v plamenech. Lesem plynul černý zapáchající dým. Střešní krytina byla vyrobena ze střešního asfaltového šindele.

Hasiči za použití několika proudů a dýchací techniky vstoupili do chaty a začali s likvidací požáru. Na místo byli povoláni také policisté z obvodního oddělení Třemošnice a vyšetřovatel příčin požáru. 

,,Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů, který zjišťoval, co bylo příčinou vzniku požáru. Za požárem stojí lehce vydrolená spára komínového tělesa. Největší neštěstí pro majitele je, že se do chaty chtěli přestěhovat a teď jim celý objekt shořel. Majitelé měli vše v naprostém pořádku – pravidelně čištěný komín, doklad o provedené revizi, přesto všechno je příčinou vzniku požáru špatná spára v komínovém tělese. Škoda byla předběžně vyčíslena na 2,2 milionu korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 200 tisíc korun,” uvedla Vendula Horáková – tisková mluvčí hasičů na facebookovém profilu HZS Pardubického kraje.

Zdeněk Sasín ml., Události Online/Chrudimský deník