InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Senior taxi v Dačicích začala provozovat společnost Ledax

DAČICE – Město Dačice vybralo firmu, která bude poskytovat individuální dopravu pro seniory. „Přibývá totiž osob, které mají velmi nízké důchody, případně na ně vůbec nemají nárok. Do budoucna se pravděpodobně tato situace bude ještě zhoršovat. Zajištění individuální dopravy seniorů prostřednictvím grantu je tedy jedním z kroků, jak můžeme zkvalitnit život seniorů v našem městě,“ uvedla místostarostka Kateřina Marková.

Díky vypsanému grantu budou mít senioři v Dačicích možnost za zvýhodněnou cenu využít tzv. Senior taxi. „Potřebu této služby obyvatelé definovali na Fóru Zdravého města Dačice jako jednu z priorit v oblasti sociálních služeb a života seniorů," dodala místostarostka.

Grantový program je určený pouze seniorům, protože držitelé průkazů ZTP a ZTP/P mají možnost požádat o sociální dávku, tzv. příspěvek na mobilitu. S jejím využitím si mohou individuální dopravu zajistit alternativním způsobem – například použít klasickou taxislužbu, uhradit za dopravu dohodnuté fyzické osobě nebo využít sociálních služeb definovaných zákonem.

Místostarostka Kateřina Marková uvedla, že na grantovou výzvu byla podána jedna žádost a žadatel - společnost Ledax, splnil všechny podmínky stanovené grantem. Individuální doprava seniorů je určena občanům starším 65 let.
„Průkazky bude vydávat odbor sociálních věcí městského úřadu. Touto dopravou bude město podporovat cesty seniorů k lékaři, do lékárny, na hřbitovy, na autobusové a vlakové nádraží, na Palackého náměstí, do kostelů a do knihovny. Objednat se je nutné den předem," poznamenala místostarostka.

Služba bude poskytována v pracovních dnech od 6.30 do 15 hodin a je určena pro osoby, které jsou soběstačné. Cena za jednu jízdu bude činit pro klienta 30 korun v Dačicích a 40 korun pro místní části.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace