Šporcl, Hrůza, Pokáč. Benefiční večer Světlo pro Světlušku pomáhal zrakově hendikepovaným

Nadační fond Českého rozhlasu připravil na sobotní večer vyvrcholení svých projektů ve slavnostním programu Světlo pro Světlušku. Letošní motto „To budete koukat“ dávalo tušit změny. Pro zrakově hendikepované diváky bylo vysílání opatřeno živým audiopopisem z Pražské křižovatky, přenos byl nově i na sociálních sítích a serveru iROZHLAS.cz, kde navíc můžete přispět Světlušce online. Večerem provázeli moderátoři Ewa Farna a Karel „Kovy“ Kovář.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 22:50 17. 10. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na sobotní večer chystá Nadační fond Českého rozhlasu tradiční vyvrcholení svých projektů ve slavnostním programu Světlo pro Světlušku. Letošní motto „To budete koukat“ dává tušit změny.

Na sobotní večer chystá Nadační fond Českého rozhlasu tradiční vyvrcholení svých projektů ve slavnostním programu Světlo pro Světlušku. Letošní motto „To budete koukat“ dává tušit změny. | Foto: Jiří Šeda

Tradiční hudební schéma byl sice kratší v minutách, ale o to bohatší v žánrech.

Během večera se představila Ewa Farna, Anna K., Pavel Šporcl, Michal Hrůza nebo Lake Malawi. A písničkář Jan Pokorný alias Pokáč dokonce v premiéře představil písničku, kterou složil přímo pro Světlušku. Během večera se vybralo přes dva miliony korun. A vy dál můžete projektu přispět online.

Formát Den POTMĚ se dočkal obměny, nahradily ho reportáže Den SPOLU. Do projektu se zapojili Ben Cristovao, Pavel Šporcl nebo Kovy.

A Iva Pazderková se svým nevidomým parťákem Ondřejem Zmeškalem zase pobavila originálním stand-up comedy vystoupením.

Radiožurnál se navíc postaral o speciální komentář živého přenosu tak, aby si ho mohli naplno užít i diváci a posluchači se zrakovým hendikepem.

and Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme