Lední hokej, ohavný čin a tajemství jedné skandinávské komunity. Na HBO míří mrazivý seriál Medvědín

Lední hokej, ohavný čin a tajemství jedné skandinávské komunity. Na HBO míří mrazivý seriál Medvědín
Medvědín | HBO
Již 18. října startuje na HBO premiéra nového dramatického seriálu Medvědín, který vychází ze stejnojmenné knihy švédského spisovatele Fredrika Backmana. Jeho práci mohou filmoví diváci znát díky úžasnému snímku Muž jménem Ove, který taktéž vznikl na základě jeho knihy.
Medvědín
Medvědín | HBO
Ovšem zatímco Ove je sarkastický stařík jezdící v Saabu se svérázným pohledem na svět, což občas vyvolává úsměvné situace, v Medvědíně se smát nebudete. Švédská zima je sice plná ledu, sněhu a hokeje, je ale krutá stejně jako život sám. Až na samém dně svých sil totiž mnohdy ukáže, kdo z nás za co stojí a jak moc smýšlení o druhých a jejich činech ovlivňují peníze a společnost kolem nás.
Medvědín
Medvědín | HBO
Městečko Medvědín pomalu ustupuje rozpínajícím se stromům, které jej obklopují. Petr, místní hrdina a někdejší hokejová hvězda, se vrací domů, aby zde sestavil juniorský tým a zajistil tak budoucnost města. Celý Medvědín vkládá veškerou naději do vítězství v juniorském mistrovství a zdejší chlapci se ocitají pod velkým tlakem. Když je hvězdný hráč týmu obviněn z ohavného činu, město zachvátí chaos, který ovlivní životy všech jeho obyvatel. Seriál Medvědín vypráví o naději, jež spojuje malou komunitu, o tajemstvích, která ji rozdělují, o odvaze jednotlivce postavit se zbytku skupiny a o důsledcích výchovy našich dětí.