Netflix připravuje komedii, jejíž obsazení nemůže nechat chladným snad žádného fanouška

Netflix připravuje komedii, jejíž obsazení nemůže nechat chladným snad žádného fanouška
Vlk z Wall Street | Paramount Network
Jde o nový projekt filmaře Adama McKaye, jenž se v posledních letech
Vice
Vice | Annapurna Pictures
vypracoval z režiséra 'těch lepších komedií s Willem Farrellem' na respektovaného tvůrce oscarových tahounů jako Sázka na nejistotu či Vice. V obou těchto případech měl také k dispozici řádně hvězdné obsazení a vždy šlo o bezmála satirický pohled na seriózní a závažné historické události. Na podobný tón se podle všeho bude chtít naladit také jeho novinka Don't Look Up, jejíž práva tříme Netflix, na němž tak uvidíme slušný zástup těch největších hereckých ikon současnosti.
Produkce filmu měla odstartovat již letos v dubnu, ale kvůli nezvladatelné pandemii koronaviru je v status produkce v současnosti nejistý, podobně jako u většiny velkých projektů. Už dříve bylo každopádně oznámeno, že hlavní role se ujme Jennifer Lawrence, která tak do streamovacích vod Netflixu vstoupí vůbec poprvé - ta ztvární podřadnou astonomku, která společně s partnerem zjistí, že na Zemi se řítí obří meteorit, který ji podle všeho zcela zdecimuje. Oba vědci se následně vydávají na pouť napříč státy a varují obyvatele před nevyhnutelnou zkázou, ale vzbudit zájem občanů není vůbec snadné.
Účast Jennifer Lawrence, která v posledních deseti letech rozhodně platí za velkou hereckou osobnost, však teprve zametá práh pro vstup dalších a možná ještě zajímavějších kolegů - ve filmu se mají totiž objevit také Cate Blanchett, Meryl Streep, Timothée Chalamet, Jonah Hill, Matthew Perry, Ariana Grande a především Leonardo DiCaprio, který je coby největší hollywoodská hvězda současnosti pro mnoho diváků stále automatickým lákadlem s čuchem na kvalitní projekty.
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio – Tenkrát v Hollywoodu | Sony
Rozpočet filmu by se měl vyšplhat minimálně na 75 milionů dolarů, ale přesná čísla zatím k dispozici nejsou. McKay se nedávno nechal slyšet, že "... nepůjde o komedii typu Bratři z donucení. Přirovnal bych to spíše k něčemu mezi věcmi, co dělá Mike Judge (animátor a tvůrce televizních seriálů) a Vrtěti psem. Míříme za těžce zábavnou satirou." Ať už jsou však úmysly jakékoli, s takovým obsazením má film plnou diváckou pozornost.