TOPlist

Další keynote Applu se blíží. Kdy se dočkáme představení prvních Maců s ARMem?

MacBook Air 2020 13

Apple tento týden představil nové iPhony 12, které mezi uživateli vzbudily velice kladné ohlasy. Přesně za měsíc, tedy 17. listopadu by jablečný gigant měl streamovat další keynote, která se bude točit okolo nových počítačů postavených na ARMové architektuře. Termín zatím nebyl oficiálně potvrzen, nicméně na twitteru o něm informoval známý a důvěryhodný leaker Jon Prosser.

MacBook Air 2020 recenze
Ilustrační obrázek

Podle zákulisních informací by Apple měl představit 12″ MacBook s čipsetem Apple A14X, což bude vylepšená veze čipu A14, kterým jsou osazeny nejnovější iPhony a iPady. Ve hře je rovněž představení MacBooku Pro.

Transformace na ARM potrvá zhruba 2 roky

Celá transformace počítačů Mac na architekturu ARM by měla trvat přibližně dva roky. Pokud stejně jako já vyhlížíte ARMový iMac s novým designem, pravděpodobně si na něj ještě nějaký čas počkáte. Právě iMacy a Mac Pro, které jsou určeny především pro profesionály, totiž Apple bude aktualizovat až jako poslední. Pravděpodobně se tak nestane dříve, než v polovině příštího roku.

Přečtěte si takéApple přechází na ARM. Vybrali jsme 5 faktů, které byste měli vědět

Na keynote bychom se měli dočkat ještě jedné „One More Thing“, a sice náhlavních sluchátek AirPods Studio, o kterých jsme vás informovali v tomto článku.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku