Černý den španělských velkoklubů. Realu nepomohla s nováčkem ani lavina střídání, prohrála i Barcelona

Mistrovský Real Madrid překvapivě nestačil v šestém kole španělské fotbalové ligy doma na Cádiz. O výhře nováčka soutěže 1:0 rozhodl v 16. minutě Anthony Lozano. Poprvé pod vedením trenéra Ronalda Koemana zaváhala také Barcelona, která prohrála 0:1 s Getafe. Sevilla podlehla 0:1 Granadě a přišla o neporazitelnost. Český brankář andaluského týmu Tomáš Vaclík zůstal znovu jen na lavičce náhradníků.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání španělské ligy mezi Realem Madrid a Cádizem

Utkání španělské ligy mezi Realem Madrid a Cádizem | Foto: SERGIO PEREZ | Zdroj: Reuters

Cádiz se historicky první výhrou na půdě Realu dotáhl na svého soupeře v tabulce, Bílý balet má na prvním místě lepší skóre a zápas k dobru. O překvapení na úkor úřadujících šampionů rozhodl honduraský útočník Lozano, který si zaběhl za obranu a přehodil padajícího brankáře Thibauta Courtoise.

Zlatan je zpátky. Útočník AC Milán se zbavil koronaviru a dvěma góly rozhodl derby s Interem

Číst článek

Realu nebyla nic platná převaha v držení míče ani čtyřnásobné střídání v poločasové pauze. Nejblíže gólu byl v závěru Karim Benzema, který ale trefil jen břevno.

Barcelonu mohl poslat do vedení v první půli Lionel Messi, svou střelu z hranice vápna ale namířil do tyče. O výsledku tak rozhodl na druhé straně z penalty v 56. minutě Jaime Mata.

Getafe porazilo katalánský velkoklub po devíti letech a 17 zápasech a s deseti body se pohybuje v tabulce ve vedoucí skupině. Barcelona ztrácí tři body, ale má o utkání méně.

Důležitý moment utkání Granady se Sevillou přišel v nastaveném čase první půle, kdy dostal v rychlém sledu dvě žluté karty záložník Joan Jordán a andaluský celek dohrával v oslabení. Granada měla po změně stran převahu, kterou zúročil v 82. minutě vítěznou brankou střídající Yangel Herrera.

Granada potvrdila vydařený úvod sezony a bodově se dotáhla na čelo tabulky. Sevilla má po čtyřech odehraných zápasech sedm bodů a je na devátém místě.

Atlético Madrid vyhrálo ve Vigu 2:0. Vítěznou branku dal už v šesté minutě Luis Suárez, který se trefil po svém přestupu z Barcelony potřetí.

Španělská fotbalová liga - 6. kolo:
Granada - FC Sevilla 1:0 (82. Herrera), Vigo - Atlético Madrid 0:2 (6. Suárez, 90.+5 Carrasco), Real Madrid - Cádiz 0:1 (16. Lozano), Getafe - FC Barcelona 1:0 (56. Mata z pen.).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme