Plzeň 3: Trojka podpoří v příštím roce organizace dotacemi ve výši pěti milionů

18.10.2020 6:32

Na podporu rozvoje činností neziskového a obecně prospěšného charakteru uvolní plzeňský centrální obvod v příštím roce ze svého rozpočtu 5 milionů korun. V rámci jednotlivých dotačních programů si o podporu mohou organizace a jednotlivci zažádat už od 16. listopadu.

Plzeň 3: Trojka podpoří v příštím roce organizace dotacemi ve výši pěti milionů
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

„Pro příští rok jsme připravili opět sedm dotačních titulů. Žadatelé si budou moci vybrat z těchto programů: Podpora volnočasových aktivit dětí a mládeže; Sociální oblast – Podaná ruka; Podpora kultury, kulturních aktivit a oživení veřejného prostoru – Místo pro život; Podpora bezpečnosti a prevence kriminality; Sdružuj se buď aktivní; Podpora sportovních aktivit a mládeže a ze zcela nového Podpora veřejných prostor přátelských k rodině, tzv. Family Portů,“ informuje Ondřej Ženíšek, místostarosta plzeňského centrálního obvodu.

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

Na projekty, které nebudou zapadat do žádného výše uvedeného programu, budou v rozpočtu na rok 2021 vyčleněny další 2 miliony korun. Z těch bude možné získat finanční příspěvek na základě žádosti o individuální dotaci.

Blokaci volných finančních prostředků ve Fondu rezerv a rozvoje MO Plzeň 3 schválila na svém zářijovém zasedání Rada Městského obvodu Plzeň 3.

„Dotačními programy se snažíme podpořit široké spektrum žadatelů, od organizací zabezpečující veřejný pořádek a ochranu zdraví až po ty působící v oblasti volnočasových a sportovních aktivit dětí a mládeže. Nezapomínáme ani na ty, kteří se snaží zlepšit kvalitu života seniorům, zdravotně postiženým a osobám sociálně vyloučeným, nebo ty, kteří se zaměřují na kulturní činnost a zlepšení kulturního povědomí. Nově jsme zařadili i program na podporu sítě tzv. Family Portů, tedy podporu veřejného prostoru k možnosti péče o děti,“ upřesňuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

„Chtěl bych upozornit všechny žadatele, že o dotace budou moci žádat od 16. listopadu do konce roku, tedy do 31. prosince 2020. Veškeré důležité termíny a informace budou zveřejněny i na webových stránkách obvodu (ZDE). A prosím všechny, aby si vše řádně prostudovali a své žádosti podali včas a do správného programu,“ dodal Ondřej Ženíšek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.