Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zverev si podmanil turnaj v Kolíně nad Rýnem, Djere dotáhl k titulu tažení na Sardínii

Roli největšího favorita ustál. Němec Alexander Zverev vyhrál ve finále domácího turnaje v Kolíně nad Rýnem nad Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem 6:3, 6:3 a získal dvanáctý titul na okruhu ATP. Z cenné trofeje se radovali také Srb Laslo Djere, který ve finále podniku na Sardinii udolal domácího Itala Marca Cecchinata 7:6, 7:5, a Rus Andrej Rubljov. Ten porazil v petrohradském finále Bornu Čoriče 7:6, 6:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Zverev opanoval turnaj v Kolíně nad Rýnem, Rubljov zase v Petrohradu

Zverev, finalista letošního US Open, porazil talentovaného soupeře i ve třetím vzájemném duelu. Rodák z Montrealu tak ani na šestý pokus neproměnil finálovou účast v zisk premiérového titulu. Zverevovi podlehl za 1 hodinu a 21 minut.

Sedmý hráč světového žebříčku uspěl na domácí půdě v Německu potřetí po dvou triumfech v Mnichově v letech 2017 a 2018. Čtvrtý titul může získat hned příští týden – v Kolíně nad Rýnem se totiž odehraje přímo navazující druhý turnaj ATP a Zverev na něm bude opět nejvýše nasazeným hráčem.

Tenisový turnaj mužů v Kolíně nad Rýnem (tvrdý povrch):

Dvouhra - finále: A. Zverev (1-Něm.) - Auger-Aliassime (3-Kan.) 6:3, 6:3.

Druhé finále v kariéře, druhé vítězství

Pětadvacetiletý Djere si udržel stoprocentní úspěšnost ve finálových zápasech. Premiérový titul získal rovněž na antuce loni v Riu de Janeiro.

Cecchinatovi, který v letovisku Forte Village startoval na divokou kartu, oplatil porážku z jediného předchozího duelu. Před dvěma lety v Umagu uspěl Ital hladce ve dvou setech, tentokrát především ve druhé sadě oba hráči bojovali o svá podání v maratonských gemech.

Djere o servis přišel dvakrát, sám ale proměnil tři brejkboly. Poprvé mohl zápas ukončit už v desátém gemu, první mečbol ale neproměnil. Uspěl až o dvě hry později na čtvrtý pokus.

Tenisový turnaj mužů na Sardinii (antuka):

Dvouhra - finále: Djere (Srb.) - Cecchinato (It.) 7:6 (7:3), 7:5.

Rubljov získal čtvrtý letošní titul

Třetí nasazený Rubljov zdolal Čoriče i ve čtvrtém vzájemném měření sil a v letošní sezoně uzmul už čtvrtý titul. V Petrohradu uspěl po triumfech v Dauhá, Adelaide a Hamburku. Celkem rozšířil svou sbírku na šest trofejí.

Desátý hráč světového žebříčku tak zvýšil naděje na premiérový postup na Turnaj mistrů. Aktuálně figuruje v pořadí na osmém místě. Jistý postup mezi osmičku nejlepších má zatím šest tenistů. Roger Federer, který figuruje na čtvrté příčce, už ukončil sezonu.

Tenisový turnaj mužů v Petrohradu (tvrdý povrch):

Dvouhra - finále: Rubljov (3-Rus.) - Čorič (7-Chorv.) 7:6 (7:5), 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články