Arteta hledá nového stopera pro Arsenal. Vytoužený cíl je mládežnický produkt Žlutých ponorek

Arteta hledá nového stopera pro Arsenal. Vytoužený cíl je mládežnický produkt Žlutých ponorek

Londýnský Arsenal by rád posílil své zadní řady a vytvořil neprostupný defenzivní val. Kouč MIkel Arteta by rád přivedl do týmu perspektivní mladou tvář, která by mohla být dirigentem obrany nikoliv jen na pár sezón. Podle posledních informací z Ostrovů má spadeno na třiadvacetiletého španělského krajana z mládežnické akademie Villarrealu.

Arsenal monitoruje Paua Torrese, který debutoval v La Lize v roce 2017 a postupně se stal jednou ze stálic obrany Žlutých ponorek. O jeho služby se již dříve zajímal Manchester United, ale při jednání se španělským klubem nakonec nepochodil.

Torresovi běží aktuálně smlouva, která pozbude platnosti až za čtyři roky. V minulém roce si odbyl debut za španělský národní výběr a obecně je vnímán za jednoho z nejšikovnějších středních obránců v Evropě. Zájemce o jeho služby je hned několik, proto by se Arsenal rád dohodl na přestupu ještě do začátku lednového transferového okna.

Arteta má k dispozici v této sezóně celou řadu obránců a pravdou je, že defenziva Gunners se v tomto ročníku Premier League zlepšila ve srovnání s tím minulým. Španělský kouč ale tuší, že cestou k úspěchu je široký kádr a stále není spokojený s některými výkony ve středu defenzivy. Podle informací z Ostrovů by Arsenal měl za Torrese nabídnout 35 milionů liber.