Hlavní obsah

Lacko dojel v Maďarsku v hlavním závodě druhý, stejná příčka mu patří i v ME

Mogyoród
Aktualizováno

Automobilový jezdec Adam Lacko obsadil druhé místo v hlavním závodě druhého podniku mistrovství Evropy tahačů na Hungaroringu a přišel o vedení v seriálu, které vybojoval v sobotu. Novým lídrem šampionátu je domácí Norbert Kiss, jenž v neděli obě jízdy suverénně vyhrál. Proti sobotě bylo v Maďarsku lepší počasí. Nepršelo a Kiss, který na okruhu nedaleko Budapešti pravidelně testuje, toho využil. Byl nejrychlejší v ranní kvalifikaci a poté i v obou jízdách.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko v kabině svého speciálu.

Článek

Hlavní závod Kiss ovládl stylem start-cíl. Ve druhém, ve kterém startuje elitní osmička v opačném pořadí a ve hře jsou poloviční body, se dokázal rychle posunout vpřed a dojel si pro třetí triumf ze čtyř jízd na Hungaroringu.

„Sobota byla lepší, sice to na startu vypadalo, že se před Kisse dostanu, ale nakonec tam asi čtvrt metru chybělo, abych se před něj mohl zařadit. No a pak už mi začal odjíždět úplně stejně jako já jemu včera na mokru. Zato s Jochenem jsme si krásně zazávodili, nakonec to dobře dopadlo a skončil jsem na druhém místě," líčí Adam Lacko první nedělní jízdu, do které startoval z první řady.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko na stupních vítězů v Maďarsku.

Jezdci Buggyry se v sobotu dařilo na mokré trati. Předpověď se bohužel pro něj v neděli nakonec nenaplnila ani odpoledne, a tak se i druhý závod odjel na suchu.

„Tentokrát bez poháru, bramborová příčka, ale za mě asi nejzajímavější závod o víkendu, spousta soubojů, se Steffi jsme jeli snad tři čtvrtě kola vedle sebe. Bohužel Kiss vyhrál, takže už vede šampionát, ale pořád jsme si zde proti Mostu polepšili, takže za mě spokojenost," shrnuje Lacko.

Není všem dnům konec

I jeho stájový kolega Téo Calvet je spokojený. „Start z prvního místa pro mě byl určitě výzva a řekl bych, že se mi i obstojně podařil, pak mě ale překvapil Antonio a následně se přihnali všichni ostatní zezadu. Opravdu těžké, takže nakonec je z toho celkově šesté místo. V GoodYear cupu jsem však vyhrál, což je pro mě tuto sezonu nejdůležitější," poukazuje Francouz.

„Ve čtvrtém závodě jsem dojela o pár zatáček dál, než jsem znovu od stejného jezdce dostala ránu a opět nevydržela guma. Tentokrát už to však nebylo ani na dojetí, takže jsem závod nedokončila. S celkovým výsledkem nijak zvlášť spokojená nejsem, ale určitě jsem nabrala spoustu zkušeností, což se vždycky hodí," hodnotí Aliyyah Kolocová.

„Za celý tým si myslím, že můžeme závodní víkend na Hungaroringu hodnotit pozitivně. Škoda toho, že Adam neudržel vedení v šampionátu, ale není všem dnům konec a my se už těšíme na další závod v Misanu," shrnuje závodní víkend Jan Kalivoda, manažer týmu Buggyra Zero Mileage Racing.

Závody ME tahačů na Hungaroringu:
3. jízda:
1. Kiss (Maď./MAN) 25:28,497
2. Lacko (ČR/Buggyra) -13,035
3. Hahn (Něm./Iveco) -15,146
...8. Calvet (Fr./Buggyra) -57,888
11. Kolocová (ČR/Buggyra) -1:42,185
4. jízda:
1. Kiss 25:39,116
2. Hahn -11,547
3. Janiec (Fr./MAN) -19,323
4. Lacko -22,205
...6. Calvet -38,932, Kolocová nedokončila
Průběžné pořadí ME:
1. Kiss 92
2. Lacko 86
3. Hahn 72
...8. Calvet 26
13. Kolocová 5

Reklama