18. října 2020 • 18:44

Radil řídil výhru Spartaku třemi body. Zářili i Hyka se Sedlákem

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Lukáš Radil zařídil v KHL dvěma góly a přihrávkou vítězství hokejistů moskevského Spartaku 3:0 na ledě Dinama Minsk. Lukáš Sedlák a Tomáš Hyka se na domácí výhře Čeljabinsku 6:3 nad Nižněkamskem podíleli shodně gólem a asistencí, Hykův zásah z 27. minuty byl navíc vítěznou brankou.



Radil nejprve v druhé třetině v přesilové hře tečoval do sítě střelu Joriho Lehteräho, o pár minut později mu gólovou přihrávku oplatil. V poslední minutě pak český útočník poslal při power play běloruského celku puk do opuštěné branky a skóroval posedmé v sezoně.

Sedlák dostal krátce po zahájení druhé třetiny Čeljabinsk v přesilovce do vedení 2:1, puk mu před branku poslal na hokejku Hyka. Ten o šest minut později zvýšil na 4:2 kontroverzním gólem, při kterém vydoloval kotouč zpod ležícího brankáře Konstantina Barulina.

Rozhodčí nejprve branku neuznali a Hyku vyloučili. Po prozkoumání videozáznamu byl ale jejich verdikt opačný, takže český útočník mohl opustit trestnou lavici a přijímat gratulace od spoluhráčů.

Hyka je s bilancí 4+9 druhým nejproduktivnějším Čechem v lize. Sedlák v ročníku skóroval popáté. Roman Will zneškodnil 21 střel hostů a po minulé nule vychytal Traktoru druhou výhru za sebou.

Nedělní výsledky KHL:

Čeljabinsk - Nižněkamsk 6:3 (za domácí Sedlák a Hyka oba 1+1)
CSKA Moskva - Dynamo Moskva 2:1
Čerepovec - Jekatěrinburg 2:1
Dinamo Minsk - Spartak Moskva 0:3 (Radil 2+1)

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud