V prvním kole tenisového turnaje v Ostravě na sebe narazí Krejčíková s Martincovou

Dvě české tenistky Barbora Krejčíková a Tereza Martincová uspěly v kvalifikaci a prošly do hlavní soutěže turnaje WTA v Ostravě a utkají se v prvním kole. Další česká hráčka Marie Bouzková naopak neuspěla.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Martincová

Tereza Martincová | Zdroj: Profimedia

Osmifinalistka Roland Garros Krejčíková porazila v závěrečném kvalifikačním kole Švýcarku Jil Teichmannovou 6:3, 6:2, Martincová si stejným výsledkem poradila s Paulou Badosaovou ze Španělska. Bouzková neuspěla v třísetovém utkání s Ruskou Darjou Kasatkinovou.

Bez publika a v ‚bublině‘. ‚Je to zkrátka jiné,‘ mávla rukou Azarenková a přijela na ostravský turnaj

Číst článek

Přímo do hlavní soutěže se dostalo pět českých tenistek. Nasazenou dvojkou je Karolína Plíšková, která má v úvodním kole volný los.

Dále se představí Karolína Muchová, Barbora Strýcová a na volnou kartu Kristýna Plíšková a Kateřina Siniaková, které los přidělil z kvalifikace Američanku Cori Gauffovou. Petra Kvitová se omluvila kvůli vyčerpání a vypadla i Markéta Vondroušová, protože měla pozitivní test na koronavirus.

Turnaj s dotací 528 500 dolarů je náhradou za čínské dějiště Čeng-čou. V ostravské hale se kvůli opatřením proti covidu-19 bude hrát bez diváků. Nejvýše nasazenou hráčkou je světová pětka Elina Svitolinová z Ukrajiny.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme