Zpravodajství Brno

Film Radima špačka získal Hlavní cenu Prix Circom

Zlatý podraz je nejlepší

Velikost textu:

Skvělá zpráva dorazila z festivalu regionálních TV studií Prix Circom 2020. Hlavní cenu Prix Circom v kategorii Zábavné a dramatické pořady získal film režiséra Radima Špačka Zlatý podraz. Snímek vznikl v koprodukci ČT, do které se zapojila Tvůrčí producentská skupina Jiřiny Budíkové z brněnského studia.

Zlatý podraz
Zlatý podraz
Otevřít galerii
  • Zlatý podraz zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Zlatý podraz zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Filip Březina a Zdeněk Piškula v hlavní roli příběhu mapující třináct let basketbalového týmu, který je ovlivněn nejen sportovními ambicemi hráčů, ale i proměnami politické atmosféry v letech 1938–1951. Koprodukční snímek ČT o odvaze mladých basketbalistů vychází ze skutečných událostí naší historie.

Dále hrají: P. Volny, J. Hartl, A. Mihulová, O. Malý, S. Majer, S. Lewandowska, J. Roskot a další. Scénář: J. Bažant, K. Nedvědová a J. Závoda.

Hlavní linii snímku tvoří osudová láska Franty k tanečnici Michelle, se kterou se seznámí na poválečném Mistrovství Evropy v basketbalu v Ženevě v roce 1946. Michelle je osudem pronásledovaná dívka, která prchla z vlasti před Stalinem i Hitlerem. Jejich příběh, který kromě politiky ovlivní i dva protikladní jedinci, trenér Valenta a funkcionář Hrabal, vrcholí v roce 1951, kdy Evropu už na mnoho let rozdělila železná opona.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.