Rubljov v Petrohradu dokráčel pro 4. titul v sezoně a vyrovnal se Djokovičovi

18. 10. 2020, 20:15
Aktuality 1
ATP PETROHRAD - Andrej Rubljov ve finále domácího halového turnaje ATP 500 v Petrohradu porazil 7-6 6-4 Chorvata Bornu Čoriče a ziskem už čtvrtého letošního titulu se vyrovnal nejlepšímu Novaku Djokovičovi. Celkově zaznamenal šestý triumf.
Profily hráčů
Andrej Rubljov (© AFP)

Andrej Rubljov v lednu vyhrál během dvou týdnů turnaje na tvrdém povrchu v Dauhá a Adelaide a formu má i po koronavirové pauze. Na grandslamech v New Yorku i Paříži došel do čtvrtfinále a k tomu přidal své dosud nejcennější triumfy na turnajích ATP 500 v Hamburku a v Petrohradu. 

22letý Rus po očekávaných výhrách nad Vaskem Pospisilem, Ugem Humbertem a Cameronem Norriem zvládl i víkendové vyvrcholení turnaje. V sobotu zdolal ve třech setech Kanaďana Denise Shapovalova a v dnešním finále porazil 7-6 6-4 Chorvata Bornu Čoriče, s nímž vyhrál i čtvrtý vzájemný duel.

Rubljov, jenž v úterý oslaví 23. narozeniny, tak vyhrál už páté finále v řadě. V celkově 8. finále získal 6. titul. Letos triumfoval počtvrté, což dokázal jen první hráč světa Novak Djokovič. Ostatní tenisté mají v této sezoně maximálně dva tituly. 

Ve světovém žebříčku se Rubljov posune z 10. na 8. místo vylepší tak své dosavadní maximum. Stejná pozice mu patří i v hodnocení letošní sezony, drží tak postupovou pozici v boji o premiérový start na Turnaji mistrů. 



Čorič hrál finále v Petrohradu i loni, kdy nestačil na jiného domácího soka Daniila Medveděva. Ve svém celkově 7. finále marně útočil na třetí titul a první z tvrdého povrchu. Trofeje třiadvacetiletý Chorvat slavil jen v roce 2017 na antuce v marockém Marrákeši a v roce 2018 na trávě v německém Halle.

Rubljov i Čorič mají nyní týden volna, pak je čeká další 'pětistovka' ve Vídni a Masters 1000 v Paříži.

• ATP 500 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 1.399.370 dolarů
sobotní výsledky (18. 10. 2020)
• Dvouhra - finále •
Rubljov (3-Rus.) - Čorič (7-Chorv.) 7-6(5) 6-4
• Čtyřhra - finále •
Melzer/Roger-Vasselin (2-Rak./Fr.) - Middelkoop/Demoliner (Niz./Braz.) 6-2 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
No, kdyby nebyl Shapovalov tragéd, tak vyhraje ve dvou setech.

Totéž Čorič, 5:2 v TB, má dva servisy a prohraje 5:7.

Rublev měl v SF a F více štěští, než rozumu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist