Legendární sci-fi hrdina Buck Rogers dostane filmový remake

Legendární sci-fi hrdina Buck Rogers dostane filmový remake

Klasický sci-fi hrdina cestující časem, který se poprvé v brakových románech objevil už v roce 1928, se vrátí v novém remaku. Ten chystají tvůrci ságy Transformers ve spolupráci s Legendary Pictures.

3 1
18.10.2020

Buck Rogers se poprvé ukázal v románu Armageddon 2419 A.D. z pulpového magazínu Amazing Stories už v roce 1928. Život mu vdechl spisovatel Philip Francis Nowlan, postupně se ale Buck začal objevovat i v dílech jiných spisovatelů. Netrvalo ani moc dlouho a pronikl i do dalších médií. Buck je ve všech svých zpracováních popisován jako neohrožený hrdina, který cestuje časem a bojuje s nejrůznějšími protivníky. V seriálu se poprvé ukázal v roce 1939 a zahrál si jej Buster Crabbe, na kterého v letech padesátých navázali herci Earl Hammond, Kem Dibbs a Robert Pastene v úspěšném seriálu od ABC. Ve zmíněném projektu se poprvé výrazně prosadila i slavná herečka Eva Marie Saint, známá například z filmů On the Waterfront, North by Northwest či Superman Returns. Asi nejslavnějšího zpracování Buckových dobrodružství se pak fanoušci dočkali díky filmu a seriálu z produkce NBC s Gilem Gerardem v hlavní roli. Po jeho uvedení se už několikrát uvažovalo o remaku a jeden čas měl blízko k natáčení legendární Frank Miller, autor komiksů The Dark Knight Returns či Sin City, nakonec ho ale nachystá studio Legendary Pictures.

Gil Gerard je nejslavnějším Buckovým představitelem. Foto: Glen A. Larson Productions

Nový projekt by měl obsáhnout úplně původní dílo spisovatele Philipa Francise Nowlana a z pozice producentů jej nachystají Mary Parent a Cale Boyter, kteří stojí za jinou sérií studia Legendary, godzillovským MonsterVerse. Společně s nimi k projektu míří i dvojice Don Murphy a Susan Montford, jež se pro změnu podílela na tvorbě série Transformers pro konkurenční Paramount Pictures. Legendary Pictures coby dceřinka Warner Bros. plánuje v případě Buckova filmového úspěchu rozjet rovnou celou sérii včetně filmových i seriálových spin-offů. Prvního projektu se dočkáme někdy v roce 2022 a zůstává otázkou, zda se v dnešní době, kdy jsou brakové sci-fi mnohdy překonány (vzpomeňme na Johna Cartera), povede Buckovi oslovit diváky.

Dáte šanci novému remaku sci-fi klasiky?



Diskuze /1

Raiden123

Neviem ci je to on,ale myslim,ze tam hrala jedna herecka,ktora ako keby bola matkou herecky ktora hrala Veronicu Mars,no tie sa asi zdali podobne iba mne,zevraj niesu pribuzne. Ak je to verzia s okolo roku 1980+ a bolo to o zamrznutom kosmonautovi,ale to je jedno…mozem sa mylit.

20.10.2020 | 23:46:41
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Filtr seriálů