Dědicové Hapky (†70) přišli o miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dědicové Hapky (†70) přišli o miliony!

Petra Hapková promluvila o svém otci v pořadu Potomci slavných.
Petra Hapková promluvila o svém otci v pořadu Potomci slavných. (Archiv Blesku)

Dlouho nemohl najít nového majitele. Kamenný dům v předhradí Okoře tak dlouhých šest let zel prázdnotou. Až teď se rezidenci po Petru Hapkovi (†70) podařilo jeho sedmi dědicům prodat! I když zamýšlenou cenu 17 milionů nedostali.

V katastru nemovitostí už je to černé na bílém! Skladatelova rezidence s užitnou plochou 230 metrů čtverečních konečně našla někoho, kdo byl ochotný za život v ní zaplatit miliony. I když mu dědicové museli původní částku 17 milionů snížit minimálně o milion a půl. A možná nejen to! Podle dokumentů, které má deník Aha! k dispozici, si kupec z Liberce vzal kvůli nemovitosti hypotéku. Ale ne na už zlevněných 15,5 milionu, což je částka, za kterou dům nabízeli ještě loni na jaře, ale »jen« na deset a půl.

Dcera Petra Hapky (†70): S tátou to šlo z kopce, ale souzněli jsme! A proč nemluví se sourozenci?

Video se připravuje ...

Kupci otáleli

Samozřejmě část mohl složit v hotovosti. Kupní smlouva je datovaná 7. srpna 2020. Proč stavení na lukrativním místě nikdo pět let nechtěl, je tak trochu záhada. Problém nebyla lokalita, vadit nemohl ani dům samotný. Usedlost nechal Hapka ještě za svého života nákladně zrekonstruovat a přiléhá k ní velká zahrada.

Všichni mlčí

„Petr zemřel v listopadu 2014 a od té doby tady bylo zájemců, že bys je na prstech jedné ruky spočítal,“ krčil ještě před rokem rameny starousedlík. Komentovat prodej nechtěla ani skladatelova jindy sdílná dcera Petra Hapková (38). Na dotazy Aha! až do uzávěrky dnešního vydání nereagovala.

 

Problém s dědictvím po Hapkovi! A dobré zprávy pro Šárku Grossovou! Operace se ruší!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.